Tv og film

Barnas tv-hverdag

Norske familier har inntatt den digitale tv-hverdagen. Bedre lyd og bilde, flere tv-apparater, flere kanaler og mer sendetid preger hverdagen for både liten og stor. Filmtilbudet til barn og unge er også stort, både på tv, kino og dvd.

Barnevakten gir deg både relevant informasjon og gode råd relatert til barn, tv og film.

Tv-råd til foreldre

Å skape gode tv-vaner for barna kan være utfordrende i en tid der så mye tv-innhold er tilgjengelig til enhver tid. Barnevakten gir deg råd og tips.

Barn og film

Filmtilbudet til barn er stort, og det kan være utfordrende å ha oversikt over hva som er verdt å la barna få se og ikke. Barnevakten anmelder aktuelle kinofilmer og ønsker på denne måte å veilede foreldre i filmtilbudet.

Slik er de nye aldersgrensene

Den 1. juli 2015 ble det innført nye aldersgrenser på kino, men disse gjelder også for tv, bestillingstjenester og andre offentlige steder hvor film og programmer vises. Den nye loven gir flere et større ansvar for at barn skal beskyttes mot skadelig innhold.

Barn og nyheter

Nyheter formidlet gjennom tv kan gi sterke inntrykk gjennom bilde og lyd. Samtidig finnes det nyheter som barn kan lære mye av, men barn bør ikke sitte alene og se nyheter.

Internett Mobil TV og film Spill Mobbing
 
 
Kavlifondet