Siste nytt

22.02.2017

Månedens strømmetips: Februar

Barnevakten gir deg tips til et knippe flotte filmer for barn, unge og hele familien, tilgjengelig på de største strømmetjenestene i Norge.

more

21.02.2017

Ti år med digital dømmekraft og Dubestemmer.no

Nettressursen som retter seg mot foreldre, skole og andre yrkesgrupper som jobber med barn, er blitt ti år i 2017. I en tid der teknologien endrer seg raskt er behovet for veiledning om barnas nettbruk fortsatt like stort, sier Karoline Tømte, Seniorrådgiver ved Senter for IKT i utdanningen.

more

16.02.2017

Tips til morsomme vinterferieaktiviteter

Det er vinterferietid, og her følger noen forslag til aktiviteter med digitalt tilsnitt som kan være morsomme å gjøre sammen med barna.

more

15.02.2017

Alle kan lære fotoredigering

Et bilde handler om å formidle et budskap eller en spesiell stemning, sier fotograf og kursholder Bjørn Joachimsen. Som erfaren fotograf og kursholder deler han sine tips til barn og ungdom som ønsker å lære mer om fotografering og bilderedigering.

more

08.02.2017

Hvilket mobilabonnement skal jeg velge til barn og unge?

Barnevakten gir deg en oversikt over ulike abonnementsløsninger fra noen av de vanligste operatørene på markedet. Sammenlign pris, foreldrekontroll, mobildata og ringetid i vår oversikt.

more

06.02.2017

Psykologi for barn – nyttige bøker om vanskelige tema

Gyldendals bokserie «Psykologi for barn» tilbyr korte historier som gjør det lettere å snakke med barn om ting de opplever som vanskelig. To av bøkene tar for seg barns skjermbruk.

more

02.02.2017

Slik tilpasser du strømmetjenestene til familien

Vi har laget en oversikt over de største tilbyderne av nett-tv, og hvordan man tilpasser dem til familien både på nettbrett, mobil og PC/Mac.

more

02.02.2017

Tar skjermene over hjemmet ditt?

Trebarnsfar og ekspert på sosiale medier, Hans-Petter Nygård-Hansen, har sammen med familien klart å finne en god balanse i skjermbruken i hjemmet. Konfliktnivået er blitt dempet og familien har et positivt syn på mulighetene som finnes med teknologien.

more

25.01.2017

Teknologiforbud hindrer ikke nettmobbing

Å forby bruken av mobil- og nettbrett i skoletiden for å hindre digital mobbing, begrenser også de positive mulighetene som finnes i mediene. Det er bedre å skape gode relasjoner elevene imellom, ifølge Hanne Jahnsen, universitetslektor ved Læringsmiljøsenteret.

more

19.01.2017

Reklame stjeler barnas oppmerksomhet på nett

En svensk studie viser at reklame på nett tiltrekker seg barnas blikk og forstyrrer konsentrasjonen.

more

18.01.2017

Månedens strømmetips: Januar

Barnevakten gir deg tips til et knippe flotte filmer for barn, unge og hele familien, tilgjengelig på de største strømmetjenestene i Norge.

more

16.01.2017

En myte at barn er «digitalt innfødte»

Barn er gode på å lære seg spill og apper på mobil og nettbrett. Men digital dømmekraft kommer ikke av seg selv og må utvikles med hjelp av de voksne, sier Trond Ingebretsen, direktør ved Senter for IKT i utdanningen.

more

12.01.2017

Stadig flere barn forteller om mobbing på chat

Høsten 2015 startet Blå Kors Snakkommobbing.no, en chattetjeneste der barn og unge kan prate trygt og anonymt med voksne om mobbing. Siden da har pågangen vært stor, og mange har fått snakket ut om vonde opplevelser.

more

03.01.2017

Hvorfor må man være 13 år for å bruke sosiale medier?

Vi spurte ekspert på feltet, Tijana Milosevic, som forteller hva som ligger bak aldersgrensene når man skal opprette profil på sosiale medier.

more

02.01.2017

Er minstemann tilskuer når eldre søsken spiller dataspill?

Det kan være utfordrende å overholde aldersgrenser på dataspill med flere barn i huset. Plutselig er minsten i samme rom som eldre søsken som spiller spill med høyere aldersgrense. Khalid Ezat Azam i Medietilsynet har gode tips til foreldre i en slik situasjon.

more

22.12.2016

Foreldre er alltid betydningsfulle for barna sine

Fra spedbarn til studenttilværelse er foreldre viktige som støttespillere i barnas liv. Foreldre er rollemodeller, og mer enn bare det, ifølge psykolog og forfatter Elisabeth Gerhardsen.

more

22.12.2016

Gode samtaletema hvis barna får digitale julegaver

Barnevakten gir deg lure ting å snakke med barna om dersom de får nettbrett, mobil, spillkonsoll eller datamaskin til jul!

more

21.12.2016

Passer filmen for barnet mitt?

Selv om man har aldersgrenser på filmer kan det være vanskelig å avgjøre en film er egnet for barna. Vi spurte Jørgen Søderberg Jansen om råd, som til daglig jobber som kinosjef i Fredrikstad.

more

21.12.2016

Flotte filmer å se i julen

Julen er en fin anledning til å se gode filmer sammen med barna. Barnevakten gir deg tips om gode julefilmer for både barn og familie. Her er våre anbefalinger!

more

19.12.2016

Har ungdom for mye tillit til andre på nett?

Det mangler ikke på kunnskapssiden når det gjelder bevissthet om nettvettregler blant barn og unge, sier Hans Marius Tessem, leder for Slettmeg.no. Men mange deler fortrolige bilder med noen de stoler på, for så å se at tilliten blir misbrukt.

more
 
Kavlifondet