Pokemon Go

Pokémon Go har flyttet mange skjermglade barn (og voksne) ut i gatene på jakt etter Pokémons. Les våre råd om hvordan barna dine kan spille dette på en positiv måte.

more

– Ikke la barna leke med gamle mobiler

Politiet oppfordrer foreldre til være mer varsomme når de gir barn telefoner å leke med. De fleste som ringer politiets nødnummer er feiloppringninger, og da ofte fra barn som har lånt foreldrenes telefon.

more

Hvordan gjøre YouTube mer barnevennlig?

YouTube er svært populært blant barn og unge, og byr på en enorm menge med positive, morsomme og lærerike videoer. Men samtidig finnes videoer med problematisk innhold. Hvordan skal man forholde seg til det som foreldre?

more

Foreldre: - Slik kan dere beskytte oss på nett

Fire elever på 7.trinn fra Krapfoss skole i Moss gir råd til foreldre om hvor mye de bør blande seg inn i deres digitale hverdag og hvordan foreldrene kan sørge for at barna opplever at foreldrene bryr seg.

more

– Slik er livet vårt på sosiale medier

Fire elever på 7.trinn på Krapfoss skole i Moss forteller om sin hverdag på sosiale medier. Om hvordan de bygger opp nettverket sitt, hva de gjør når fremmede vil ha kontakt og hvordan de svarer på ufine meldinger.

more

11-åring fikk SMSer fra «Trusemannen»

Mamma Christine Trasti Henriksen fra Jacobsnes i Finnmark valgte å gå ut på Facebook for å advare andre foreldre. Hennes 11 år gamle datter hadde nemlig fått SMS fra et ukjent nummer.

more

Hva er sant på internett?

For at barn og unge skal greie seg i samfunnet, må de lære seg å skille mellom troverdig og usanne påstander på nettet, hevder Eva Bratvold, som har solid erfaring innen IKT i utdanningssektoren.

more

– Vis interesse for barnas nettbruk

Politiet melder om stadig flere overgrep mot barn og unge på internett. Samtidig viser undersøkelser at foreldre er lite interessert i barnas nettbruk. Det bør de være, mener Barnevakten.

more

13-åringer får nakenbilder på Instagram

Profiler som viser lettkledde damer florerer på bildedelingstjenesten Instagram. Disse profilene oppsøker alle, til og med mindreårige ned i 13-årsalderen.

more

Reklameindustrien overvåker oss mer og mer på nettet

Åtte av ti nordmenn synes det er ubehagelig at vi blir sporet på nettet for at markedsførere skal kunne tilpasse reklamen til oss. Nesten like mange vil heller ha reklame som ikke treffer, går det fram i en undersøkelse fra Datatilsynet.

more

Slik ivaretar du barnas personvern på nett

Nettsteder og apper driver kontinuerlig med innsamling av brukerinformasjonen vår på internett. Her er en oversikt for å begrense barnas eksponering på nett.

more

Hvordan aktivere begrenset tilgang på iPad og iPhone

Berøringsskjermer er svært populære blant de yngste, og det finnes en rekke barnevennlige apper som tilbyr læring og moro. Ved å aktivere ”begrenset tilgang” sikrer du barna tilgang til appene du ønsker og utvalgte funksjoner.

more

Øk sikkerheten med gode passord

En ny undersøkelse viser at mange nordmenn bruker samme passord på ulike nettjenester. – Lær barn og unge å bruke trygge passord, oppfordrer Barnevakten.

more

Hvordan gjøre Viaplay barnevennlig

Denne høsten har Viaplay sikret seg rettigheter til Disney-favoritter og alle Nickelodeons produksjoner. Det gjør Viaplay attraktivt for de yngste. Les hvordan du enkelt kan skjerme barna for vokseninnhold.

more

Hvordan aktivere sikkert søk for YouTube på mobil og nettbrett

Med et enkelt grep kan du aktivere et filter som utelukker videoer med innhold som ikke egner seg for de yngste.

more

Hvordan gjøre Netflix barnevennlig

Med enkle grep kan du lage egne profiler for barna som gir dem tilgang til innhold egnet for deres aldersgruppe og skjermer fra vokseninnhold.

more

Hvordan sette opp en iPad/iPhone for barn

Unngå ubehagelige overraskelser og gi barna en god opplevelse ved å sette opp de rette innstillingene på iPaden. Les Barnevaktens tips. Innstillingene gjelder også for iPhone.

more

Enkel oppskrift for å gjøre Windows 8 litt mer barnevennlig

Gjennom ”Tryggere for familien” tilbyr Microsoft muligheten til å opprette kontoer for barna og velge passende begrensinger for barnas databruk. Men husk at dette bør gjøres i dialog med barna.

more

Safer Internet Day med bok for småtrinnet

Den 11. februar markeres Safer Internet Day, og i den forbindelse lanseres en digital lydbok for elever i småtrinnet, med formål å lære barn om viktige valg man gjør på nettet.

more

Slik setter du opp Google Sikkert søk

Søkemotoren Google er førstevalget for mange, også blant barn og unge. Lær hvordan du kan filtrere søket og utelukke upassende innhold.

more

Tre tips for å gjøre YouTube tryggere

YouTube har 13 års grense, men i praksis er det mange yngre barn som bruker nettstedet til å se på videoklipp. Her er tre enkle tips som kan gjøre YouTube litt tryggere for de yngste dersom du tillater at de bruker nettstedet.

more
 
Kavlifondet