Pokemon Go

20th July 2016 - Pokémon Go har flyttet mange skjermglade barn (og voksne) ut i gatene på jakt etter Pokémons. Les våre råd om hvordan barna dine kan spille dette på en positiv måte.

more

Engasjerer du deg i barnas spilling?

15th March 2016 - På samme måte som foreldre stiller opp på når barna spiller fotballkamp eller holder «stands» med korpset, er det like viktig å vise deltakelse og interesse for barnas spilling, sier psykolog og forsker på feltet, Rune Aune Mentzoni.

more

– Sett grenser for spilling i fredstid

1st March 2016 - En undersøkelse som forskningsinstituttet Nova har gjennomført viser at ungdomsskolegutter som spiller mye dataspill, gjør det dårligere i matte og norsk enn andre ungdommer.

more

Lar barna spille 18-års spill

18th February 2016 - Svært mange barn helt fra ni års alder spiller spill med 18 års aldersanbefaling. Foreldrene har problem med å tørre å sette tydelige grenser.

more

Har du husket å bestille vårens foredrag?

17th February 2015 - – Et foredrag for ungdom kan begynne med at tenåringene nærmest ligger i horisontalen, men etter fem minutter sitter de med rak rygg og store øyne.

more

Barnevaktens spill- og filmgavetips

4th December 2013 - Trenger du et godt julegavetips til barna, et barnebarn eller til venner av familien? Spill og filmer er populære julegaveønsker, og her gir vi deg en rekke gode anbefalinger.

more

App-hjelp mot vonde følelser

5th September 2013 - Barna bør jobbe konstruktivt med tankene sine, for å unngå psykiske problemer senere i livet, sier psykolog. Nå er en ny app utviklet for nettopp dette formålet.

more

Spilltitlene foreldre bør ha kjennskap til

31st January 2013 - Dataspill med skyting, vold og blodsprut er hverdagskost i barn og unges spillverden. Les vår presentasjon av noen av de store titlene foreldre bør kjenne til.

more

Tips om alternative actionspill

28th September 2011 - Mange foreldre etterspør spillanbefalinger som kan være alternativer til de populære 16- og 18-års spillene som mange barn ønsker å spille. Her får du eksperttips fra erfarne spillentusiaster.

more

”Den kjipeste faren”

9th March 2011 - Han vokste opp med den ”kjipeste moren” som satte grenser for hva han fikk se og spille. Nå oppfordrer han selv foreldre til å ta kontroll over hva barna spiller.

more

Os Ungdomsskule med i kampen mot digital mobbing

8th November 2010 - Elevane på Os Ungdomsskule pratar med vaksne på temakveld om nettvett og digital mobbing. BarneVakten skryt av skulen som går føre med eit godt eksempel.

more

Slik unngår du spillavhengighet

7th October 2010 - Foreldre kan gjøre mye for å forebygge spillavhengighet hos barna. – Gi barna et godt selvbilde og gode spill, er Barnevaktens anbefaling.

more

Flere unge blir spilleavhengige

7th October 2010 - En ny undersøkelse viser at 3450 ungdommer viser tegn på avhengighet til dataspill. - Bekymringsfullt mener Barnevakten, og etterlyser bedre opplysningsarbeid mot foreldre.

more

Barnevakten på Gamescom

24th August 2010 - Barnevakten (Köln): For andre året er nå Gamescom-messen i den tyske byen Köln over. Barnevakten tok seg selvsagt turen ned, sammen med resten av spillbransjen, for å se hva som rører seg i det som har blitt en milliardindustri.

more

- Følg aldersgrensene på spill

12th April 2010 - Ny undersøkelse påviser sammenheng mellom dataspillvold og aggressiv oppførsel. - Følg aldersgrensene på spill, oppfordrer Barnevakten.

more

PEGI-merkingen kan hjelpe deg

25th March 2010 - Det er spillbransjen selv som merker spillene, og alle spill som utgis i Europa er merket etter PEGIs merkeordning. PEGI gir deg nyttig informasjon om anbefalt alder og innhold.

more

30 prosent av ni til tolvåringer spiller voksenspill

25th March 2010 - Medietilsynet presenterte i dag hovedfunnene fra Trygg bruk-undersøkelsen ”Barn og digitale medier 2010”. Funnene viser at en stor andel av mindreårige spiller dataspill for voksne, og at foreldre ofte ikke vet at dette foregår.

more

Gullstikka 2009

25th March 2010 - Årets Gullstikka-vinnere er kåret. ”New Super Mario Bros. Wii” tok hjem prisen for beste barnespill og beste plattformspill.

more

PlayStation med bevegelseskontroll

25th March 2010 - Sony kommer i år med ny bevegelseskontroller til PlayStation 3 med navnet PlayStation Move. De tar dermed opp konkurransen med Nintendo Wiis konsept.

more

Mange er ukjent med PEGI

25th March 2010 - Nær én av to vet lite eller ingenting om PEGI-merkingen for spill, ifølge måling foretatt på Barnevaktens nettside.

more

Heavy Rain

24th March 2010 - ”Heavy Rain” er et voldelig spill med følelser, action og dramatikk som overhodet ikke bør være tilgjengelig for barn under 18 år.

more

Mario and Luigi: Bowser's Inside Story

24th March 2010 - Soppriket trues av en herskesyk skurk, og det blir opp til Mario og Luigi å ordne opp. Dette er et morsomt spill for barn fra seks år.

more
Kavlifondet