Film

Let etter filmer via søkemotoren, eller les filmanmeldelser nedenfor publisert kronologisk med de nyeste øverst

 
 

La La Land

Romantisk musikal fra Hollywood er årets store prisvinner og super underholdning for hele familien.

more

Eventyr i Arktis

Dette er en strålende tegnefilm om den tøffe jenten Sasha, som legger ut på ekspedisjon mot Nordpolen for å redde bestefaren og familiens ære. Anbefales varmt fra seks år.

more

Trio – Jakten på Olavsskrinet

Filmen om Trio-gjengen er blitt et spennende eventyr som passer for barn fra ni år, men fremstår mest som en påkostet tv-episode.

more

Lego Batman-filmen

Det blir heseblesende action og mye sarkasme når Batman i legoversjon må redde Gotham fra en myriade av superslemminger. Filmen kan trygt ses av barn fra seksårsalderen, men vi tror den passer best for barn fra ni år.

more

Vaiana

Flott underholdning og et godt budskap om identitet gjør dette til et ypperlig filmvalg for hele familien.

more

Kings Bay

Filmen begynner lovende, men etter hvert blir det hele forutsigbart og virkelighetsfjernt. Aldersgrensen er ni år, men filmen passer best for ungdom og voksne.

more

The Rules for Everything

Denne filmen markedsføres som en leken komedie der ti år gamle Storm på egenhånd må lære seg alle verdens regler for at ikke tilværelsen skal bli kaos. Men man bør være klar over at dette er en noe sær film som egner seg best for voksne.

more

Marcus & Martinus - Sammen om drømmen

Dokumentaren om våre nye tenåringsidoler Marcus og Martinus fremstår som en godt regissert reklamefilm. Vi blir litt bedre kjent med tvillingene, men vi aner at kommersielle interesser legger føringer for historien.

more

Assassin’s Creed

Uengasjerende actioneventyr basert på den store spillserien.

more

Dyrene i Hakkebakkeskogen

Thorbjørn Egners klassiker formidles på en flott måte med sang, humor og litt spenning til en ny generasjon i denne vellagede animasjonsfilmen.

more

Rogue One: A Star Wars Story

Storslått stjernekrig med et fint budskap blir topp filmunderholdning i den nye filmen fra Star Wars-universet. Filmen har tolv år aldersgrense på grunn av sine mange kampscener.

more

A Monster Calls

Dette er et strålende og trist drama om en ung gutts håndtering av moren alvorlige kreftsykdom. Her møter man sterke følelsesmessige inntrykk, og av den grunn er aldersgrensen tolv år. Anbefales varmt for både unge og voksne.

more

Den magiske juleesken

Åtte år gamle Julius må redde julen i denne danske animasjonsfilmen som passer fint for barn fra seksårsalderen.

more

Gubben og Katten – Tidenes gladeste jul

Når Petterson skader seg og ikke vil ta imot hjelp fra naboene, spøker det for julefeiringen. Men det vil ikke Findus ha noe av. Dette er en flott julefilm for de yngste, med et fint budskap om vennskap.

more

Sovende soldater

Dette er en lavmælt og kritikerrost film fra Thailand der en hverdag med drømmer, ånder og minner flettes inn i hverandre. Dette er et vakkert drama som egner seg fint til undervisning, men mange unge vil nok oppleve filmen som langtekkelig og lite håndgripelig.

more

Bad Santa 2

Den forfyllede julenissen Willie er tilbake med et nytt forkvaklet ransprosjekt i en drøy komedie med vitser, fornærmelser og sex som ikke akkurat passer i et familieselskap. Liker man humoren er dette morsom underholdning, andre bør styre unna. Det er en grunn til at denne filmen har fått 15 års aldersgrense.

more

Fabeldyr og hvor de er å finne

Denne forhistorien i Harry Potter-universet er en forrykende eventyrfilm som byr på topp underholdning og spennende tematikk. Merk at filmen er svært dramatisk, og aldersgrensen på tolv år bør overholdes.

more

Snekker Andersen og Julenissen

Dette er en fin og morsom film for de yngste, og perfekt for å få opp julestemningen. Men vi savner et godt budskap.

more

Min nabo Totoro

Denne tidløse tegnefilmperlen fra 1988 relanseres med norske stemmer, til glede for både barn og voksne. Anbefales på det varmeste for alle.

more

Deepwater Horizon

Vellaget thriller om menneskene som jobbet på oljeriggen Deepwater Horizon da katastrofen inntraff. Dette er en spennende og interessant film for ungdom.

more

Doctor Strange

Den egosentriske legen Dr. Strange får et nytt liv som magisk superhelt etter en tragisk ulykke. Denne nye filmen fra Marvel-universet er velprodusert og tilbyr god underholdning, men samtidig følger historien et velkjent og lite originalt spor.

more

Trolls

Sjarmerende og musikalsk animasjonsfilm er barnevennlig og underholdende, og har et fint budskap for barn. Samtidig er det mange klisjeer og lettvinte løsninger, så noen klassiker er det ikke.

more

Børning 2

Oppfølgeren til Børning tar oss med på actionfylt bilrace. Mye er bra og morsomt, men de fleste karakterene er mest opptatt av seg selv og sine lidenskaper. Det gjør filmen grunn og lite betydningsfull.

more

Little gangster

11-åringen Rick Boskamp er flau over den tafatte pappaen sin. En dag blir han inspirert til å gjøre noe med problemet og sprer rykter om at faren er en mafiaboss. Filmen tar opp viktige tema som å høre til i et fellesskap og mobbernes makt over andre.

more

Storkene

Dette er morsom underholdning for barn, men hva i all verden vil egentlig denne filmen fortelle?

more

Kongens nei

Sterkt og lærerikt drama om kongens rolle de dramatiske dagene da Norge ble okkupert av Tyskland. Anbefales fra ni år, og spesielt for skoleklasser.

more

Gilberts grusomme hevn

Gilberts møte med den nye nabojenten og hans sprø tante Doris er en morsom og underholdende film med et fint budskap som anbefales fra seks år.

more

Kubo og det magiske instrumentet

Dette er en vakker animasjonsfilm med et flott budskap om familie, mot og identitet. Samtidig må man være klar over at dette er en mørkere og mer alvorlig film enn vanlige animasjonsfilmer, og aldersgrensen er derfor ni år.

more

Oppdrag Dory

Gjensynet med Dory og Nemo er blitt en spennende og morsom film som anbefales for hele familien. Likevel er ikke dette den store klassikeren vi hadde håpet på.

more

Star Trek Beyond

Den nye filmen i Star Trek-serien er en fartsfylt actionfilm, men den når ikke helt opp til de foregående filmene. Men fansen vil nok kose seg likevel.

more

Kjæledyrenes hemmelige liv

Strålende idé, men filmen er ikke i nærheten av å utnytte sitt potensiale. Likevel er dette helt grei underholdning som byr på fart og humor for hele familien.

more

Central Intelligence

Grei actionkomedie for ungdom som til tider er veldig morsom, andre ganger forutsigbar og masete.

more

Teenage Mutant Ninja Turtles 2

Den forrige filmen om de muterte skilpaddeheltene var håpløs. Denne er bittelitt bedre.

more

Alice Through the Looking Glass

Alice reiser tilbake til Eventyrland i et flott og spennende eventyr som anbefales for barn fra ni år.

more

Warcraft: The Beginning

Filmen basert på den store spillserien World of Warcraft er blitt en actionfylt eventyrfilm som egner seg godt for de som liker spillene og fantasy. For andre er ikke dette veldig interessant.

more

X-Men: Apocalypse

Solid actioneventyr som anbefales for ungdom. Likevel er ikke filmen på høyde med forgjengeren «Days of Future Past».

more

Angry Birds Filmen

Filmatiseringen av det ikoniske mobilspillet Angry Birds skuffer dessverre stort. Filmen byr på grei underholdning, men historien og budskapet er svakt.

more

Marnie – min hemmelige venninne

Med stor hjertevarme og strålende fortellerkunst gir Studio Ghibili oss en historie om å finne seg selv og sin plass i verden. Filmen anbefales på det varmeste for alle fra seks år.

more

Captain America: Civil War

Det blir splid mellom superheltene i en velprodusert film som anbefales for ungdom.

more

Jungelboken

Rudyard Kipling sine klassiske historier kommer her i en velprodusert og spennende filmversjon. Det blir til tider svært så dramatisk, og aldersgrensen er derfor ni år.

more

Grand Hotel

En alkoholisert og døende forfatter flytter inn på Grand Hotel, der et vennskap gradvis utvikles med en tiåring med Tourettes. Dette er et varmt og fint norsk drama som anbefales fra ti år. Likevel mangler filmen litt på å være en toppfilm.

more

The Huntsman: Winter’s War

Actioneventyr helt på det jevne som byr på grei underholdning for ungdom.

more

Gods of Egypt

Mytologisk visvas og surrete historiefortelling ødelegger denne påkostede storfilmen. Filmen har ni års aldersgrense, men flere scener er så dramatiske at foreldre bør vurdere om den egner seg for barn i denne alderen.

more

Kung Fu Panda 3

Mye artig tull og tøys, men mindre substans når pandahelten Po er tilbake i et nytt eventyr.

more

Allegiant

Den tredje filmen i Divergent-serien er forutsigbar, lite engasjerende og historien er nok betydelig bedre i bokform.

more

Spotlight

Strålende og viktig drama om journalistene i The Boston Globe som avdekket en omfattende overgrepsskandale i den katolske kirke på begynnelsen av 2000-tallet. Anbefales på det varmeste for ungdom fra tolv år.

more

The 5th Wave

Svak science fiction med null troverdighet, men kan være grei tidtrøyte for ungdom.

more

Zootropolis

Dette er en svært underholdende film med et ambisiøst og viktig budskap. For barn rundt aldersgrensen på seks år kan filmen være litt skummel.

more

Grimsby

Den nye komedien med Sacha Baron Cohen er som ventet helsprø, og har et overraskende bra budskap. Men, og det er et stort men: Humoren er usedvanlig drøy.

more

Alvin og Gjengen: I farta

Det finnes noen formildende trekk, men stort sett er dette ganske håpløst. Anbefales ikke.

more

Birkebeinerne

Ufokusert historie, men likevel god spenning og flott fotografering i den nye storfilmen fra Nils Gaup.

more

Gråtass – gøy på landet!

Dette er en koselig film som er laget for de aller yngste, men dessverre er ikke denne norske produksjonen en særlig god film.

more

Suffragette – Kampen for frihet

I et sterkt og vellaget drama får vi innblikk i kvinners kamp for stemmerett i Storbritannia på begynnelsen av 1900-tallet. Denne filmen anbefales for ungdom fra 12 år, og den egner seg utmerket for skoleklasser.

more

Den gode Dinosaur

«Den gode Dinosaur» har et nyansert og gripende budskap om frykt, mot og familie som anbefales fra seks år. Likevel er ikke dette Pixars beste film, og vi gjør oppmerksom på at filmen kan oppleves ganske dramatisk for unge seere.

more

Daddy’s Home

Dette er en svak komedie som mislykkes på de fleste områder. Filmen er tillatt for alle, men egner seg ikke for barn.

more

Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa

De tre sjarmørene fra Flåklypa er tilbake i en koselig familiefilm som passer både unge og gamle.

more

In the Heart of the Sea

Den sanne historien som var inspirasjonen til «Moby Dick» er blitt et solid og actionfylt drama som anbefales for ungdom og voksne.

more

Star Wars: The Force Awakens

Den etterlengtede nye Star Wars-filmen vil ikke skuffe fansen, og ungdom kommer til å strømme til kinoen for å få med seg stjerneheltenes retur. Aldersgrensen er satt til tolv år på grunn av heftige actionscener og en gjennomgående mørk stemning.

more

Snoopy og Charlie Brown: Knøttene-filmen

Charlie Brown er hodestups forelsket når Knøttene inntar det store lerret i en film som egner seg utmerket for yngre barn.

more

Gåsehud

Denne filmatiseringen av den populære bokserien byr på skrekk, humor og fartsfylt spenning, og anbefales for barn fra ni år.

more

The Hunger Games: Mockingjay Part 2

I den store finalen i Hunger Games-serien skal kampen om et fritt samfunn avgjøres. Dette er en velprodusert film som er obligatorisk for fansen, men det er ikke den mest vellykkede filmen i serien.

more

Julekongen – Full rustning

Fortsettelsen på den populære «Julekongen» er klar som langfilm. Resultatet er litt blandet – den har et spennende perspektiv på ondskap og byr på mye kjekt for barn fra seks år. Men som en helhetlig film er dette middels.

more

Jem and the Holograms

Dette er en film skreddersydd for jenter, men den forblir urealistisk, fargeløs og overfladisk.

more

James Bond: Spectre

Det blir actionfest og en historie med personlig vri når James Bond er tilbake i en svært så underholdende film som anbefales for ungdom.

more

Hotell Transylvania 2

Denne komedien byr på mye moro, men snubler litt langs veien. Filmen har seks års aldersgrense, men egner seg kanskje best for barn fra åtteårsalderen.

more

Bien Maja på eventyr

Dette er en fin animasjonsfilm med et rikt budskap som anbefales på det varmeste for de yngste.

more

Pan

Forhistorien om Peter Pan er blitt en film uten særpreg som vi like gjerne kunne vært foruten. Men det er helt grei underholdning for unge seere.

more

Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin

Animasjonsfilmen om Knutsen & Ludvigsen er en morsom og underholdende musikalsk komedie som anbefales for barn fra seks år. Dessverre trekker det litt ned at manus og budskap er noe svakt.

more

Maze Runner: Ildprøven

Den andre filmen i Maze Runner-serien er et intenst og spennende eventyr som egner seg godt for ungdom. Aldersgrensen er 12 år, men det er noen svært skumle scener som kan bli i sterkeste laget for barn rundt aldersgrensen.

more

Everest

En gruppe fjellklatrere på Mount Everest havner i store problemer i denne dramatiske filmen som er basert på en sann historie. Her tas det opp sterke tema som gir unge mye konstruktivt å reflektere over.

more

The Man From U.N.C.L.E.

Frisk og stilren spionaction med glimt i øyet. Dette er god filmunderholdning for ungdom.

more

Karsten og Petra på Safari

Denne gang får de to bestevennene oppleve et fantastisk dyreliv og redde en søt løveunge i Afrika.

more

Bølgen

Skandinavias første katastrofefilm overbeviser med storslåtte naturkrefter og mellommenneskelig drama. For ungdom fra 15 år er dette en film man bør få med seg på kino.

more

Innsiden Ut

Pixars nye film har et fantastisk budskap, fortalt med varme, humor og litt spenning. Anbefales på det varmeste for hele familien.

more

Kikis Budservice

En fin japansk barnefilm om den unge heksen Kiki som starter budservice med sopelimen sin.

more

Dryads – Girls don´t cry

Denne norske ungdomsfilmen skildrer hvordan 15 år gamle Hilde finner sin egen vei når hun kommer inn i miljøet til sine ”rocka” og festglade naboer. Filmen har fint formspråk og gode unge skuespillere, men et minus er at fokuset på musikk går på bekostning av dybden i dramaet.

more

Pixels

Det mest positive man kan si om denne filmen er vel at den er et klasseeksempel på hvordan man maltrakterer en god idé.

more

Terminator Genisys

Intens og vellaget actionfest når Arnold er tilbake som ”The Terminator”. Ekstremt heftige kampscener gjør at dette kan bli i overkant voldsomt for en del barn rundt aldersgrensen på elleve år. Anbefales for tenåringer.

more

Mummitrollet på Rivieraen

Dette er en veldig merkelig Mummifilm som er til dels svært lite egnet for barn, til tross for at filmen prøver å formidle et godt budskap.

more

Den 7ende Dverg

Denne animasjonsfilmen har gått rett til kjøpe-/bestillingsfilm, og selv om den i utgangspunktet tilbyr grei underholdning for barn, så er det noen elementer foreldre bør være oppmerksomme på.

more

Jurassic World

En genspleiset monsterdinosaur sørger for at den nye filmen i ”Jurassic Park”-serien blir et spennende actioneventyr der ingen er trygge. Filmen har elleve års aldersgrense, og på grunn av de svært så truende dinosaurene anbefaler vi at denne overholdes.

more

Det elleville nøttekuppet

Denne filmen er basert på en artig idé, og selv om den ikke utnytter potensialet helt er dette likevel en fartsfylt og morsom film for barn og unge.

more

Chihiro og Heksene

Hayao Miazaki sitt Oscar-belønnete mesterverk er tilbake med norske stemmer. Denne tegnefilmen regnes som en av de beste animasjonsfilmene som er laget, og passer for hele familien.

more

San Andreas

Dette er en heftig og vellaget katastrofefilm som anbefales for tenåringer, til tross for at historien er svak. Filmen har elleve års aldersgrense, men dette kan bli i heftigste laget for noen elleve- og tolvåringer.

more

Tomorrowland – A World Beyond

En ambisiøs og fantasifull fremtidsvisjon med humor, varme og et sterkt budskap til unge.

more

Avengers: Age of Ultron

Marvels superheltgjeng er tilbake i en heseblesende actionfilm som faktisk er bedre enn forgjengeren. Men spesielt original er den ikke.

more

Get Hard

Lite vellykket komedie som prøver å være morsom med en overflod av frekke vitser. Noen morsomme scener er det, men med så store navn på rollelisten er dette skuffende.

more

The DUFF

Dette er en lite original high school-komedie som handler om å definere seg selv fremfor å bli satt merkelapp på av andre. Filmen passer for barn fra rundt tiårsalderen, men er ikke spesielt minneverdig – bortsett fra en treffende skildring av moderne skjermutfordringer.

more

Annie

God stemning og flott musikk preger denne moderniseringen av den kjente musikalen. Filmen anbefales for hele familien, med den er likevel en lettvekter i forhold til originalversjonen.

more

Insurgent

Svært lite fungerer i den andre filmen i Divergent-serien. Hva vil fans av bokserien synes om dette, mon tro?

more

Hjem

Denne filmen har mye den ønsker å formidle, og pøser på med morsomheter og varme som passer for barna, men den oppleves også forutsigbar og unødvendig.

more

Eventyret om Askepott

Eventyret om Askepott er en god film som passer for familien, og ikke minst for jenter i skolealder.

more

Amazonia

Fascinerende og unikt innblikk i Amazonas fantastiske natur, sett gjennom øynene på en sjarmerende liten ape. Anbefales på det varmeste for alle fra syv år.

more

Svampebob Firkant Filmen – Svamp på land

Det blir apokalyptiske tilstander på Bikinibunnen når den hemmelige oppskriften til Herr Krabbes krabbeburgere forsvinner. Dette er grei underholdning for alle som liker Svampebob, men når det først skulle lages kinofilm i 3D kunne man gjort mer ut av det.

more

Natt på museet: Gravkammerets hemmelighet

I den tredje filmen om Larry og hans historiske museumsvenner går turen til British Museum i London, der en helt ny gjeng fra verdenshistorien møter dem. Dette er grei underholdning, men ikke noe mer enn det.

more

Jupiter Ascending

Skaperne av ”The Matrix” skuffer med denne science fiction-filmen om en jente som havner midt i en intergalaktisk søskenkrig.

more

Big Hero 6

”Big Hero 6” er en tidvis svært så underholdende og sjarmerende film som vi tror mange vil bli begeistret for. Likevel er ikke dette Disney på sitt aller beste.

more

Paddington

Dette er en vellaget, lattervekkende og varm film om bjørnen Paddington som er på søken etter et nytt hjem. Anbefales for hele familien.

more

Seventh Son – Den siste lærling

Uoriginal og lite inspirert eventyrfilm, men fans av sjangeren får mye action og spesialeffekter. Filmen er til tider ganske skremmende, og kan bli litt dramatisk for barn rundt aldersgrensen på elleve år.

more

Tingeling og Legenden om Drømmebeistet

Den nye filmen om Tingeling og feene i Drømmehagen handler mest om Dyretalentfeen Fie, som finner en enorm og hårete skapning ute i skogen. Filmen er litt skumlere enn de tidligere i serien, men for barn fra syv år er dette en fin film med et godt budskap.

more

Madagaskarpingvinene

Gøy, men masete når pingvinene fra Madagaskar-serien får egen film. Filmen passer fint for barn fra syv år, og kan underholde hele familien.

more

Hobbiten: Femhærerslaget

Trilogien om Hobbiten avsluttes med en storslått og actionfylt finale som gjør seg svært godt på det store lerretet. Filmen har en lang rekke voldsomme kampscener og skumle orker, og anbefales ikke for barn under elleve år.

more

Hest på balkongen!

Denne forfriskende sjarmbomben av en familiefilm får våre varmeste anbefalinger. Vi oppfordrer voksne til å ta med barna og se denne østerrikske filmen på kino.

more

Fortellingen om prinsesse Kaguya

Denne japanske tegnefilmen er en vakker film som formidler et viktig budskap om identitet og menneskelighet. Filmen passer utmerket i skolesammenheng, men da gjerne på ungdomsskolen og i videregående skole.

more

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day

Her kommer Disney med en ny koselig og morsom familiefilm som viser at selv de verste dager kan bli de beste. Men filmen kunne gjerne tilført en noe dypere dimensjon.

more

The Hunger Games: Mockingjay Part 1

Filmatiseringen av den første delen av den siste boken om ”Dødslekene” tar serien i en mer alvorlig retning, og bygger opp forventingene til den store finalen. Filmen skildrer en rekke voldsomme krigshandlinger, og foreldre bør vurdere om elleve- og tolvåringer skal få se den på kino.

more

Dum og Dummere To

Lloyd og Harry er tilbake etter 20 år med en ny helsprø reise. Filmen er morsom, men etter å ha ventet to tiår på oppfølgeren er dette skuffende.

more

Karsten og Petras vidunderlige jul

Karsten og Petra skaper verdens beste julestemning i en ny flott film om perlevennene.

more

Bokstrollene

Møt de sjarmerende bokstrollene i denne originale, men også ganske skumle animasjonsfilmen som anbefales for barn fra syv år.

more

Operasjon Arktis

En fin norsk spenningsfilm for barn med stort uforløst potensiale som utspiller seg i det flotte og farlige isødet på Svalbard.

more

Kråkeungen

Denne prisbelønnede filmen behandler tematikk rundt savn, sorg og vanskelige følelser på en realistisk og svært god måte for barn fra elleve år. Her kommer en ny knallsterk barnefilm fra Nederland.

more

Dracula Untold

Dracula er gjort til en nobel helt i denne forhistorien om vampyrgreven. Resultatet er ikke særlig spenstig. ”Dracula Untold” er en mørk film som har et par skikkelig skumle scener, og for barn under 13 år kan det bli i voldsomste laget.

more

Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama

Et storslått og påkostet eventyr om kongen av de syv hav som byr på frisk sjørøverspenning for barn fra syv år.

more

The Maze Runner: I dødens labyrint

Grei actionfylt spenning for tenåringer, men dette blir alt for skummelt og dystert for yngre barn. Filmen har elleve års aldersgrense, men vi anbefaler at foreldre tenker seg godt om før de lar barn under 13 år se filmen.

more

Jakten på Berlusconi

En frisk, men ikke helt vellykket komedie om gjeldsproblemer som løper løpsk når premiehingsten Berlusconi kidnappes. Spesielt én voldsscene er så overdrevet at det blir sterk kost for barn rundt aldersgrensen på elleve år.

more

Gubben og Katten – Masekråker og bestevenner

En fin og morsom film for de yngste om to bestevenner og de artige påfunnene deres.

more

Fly 2: Brann og Redning

Dusty tar opp et nytt og nobelt yrke i en flott film med et godt budskap for hele familien.

more

Børning

Underholdende bilrace med passe blanding heftige bilscener, humor og litt alvor, som passer for barn fra ti år. Men det finnes også svakheter ved filmen.

more

Teenage Mutant Ninja Turtles

Tilbakekomsten til de muterte ninjaskilpaddene er blitt en støyende actionfilm med en fordummende og meningsløs historie. 

more

Postmann Pat blir kjendis

”Postmann Pat blir kjendis” er uforpliktende underholdning for de yngste. Vårt alles favorittpostbud er som alltid sjarmerende i sin naive godhet. Likevel har spranget til det store lerretet ført til at noe er gått tapt i Postmann Pat-universet.

more

Transformers: Age of Extinction

I den fjerde filmen om kjemperobotene fra det ytre rom leverer regissør Michael Bay igjen en actionfilm der det er eksplosjonene, fremfor historien og karakterene, man husker når man går ut av kinosalen.

more

Dragetreneren 2

En spennende, flott animert og overraskende følelsesbetont film som egner seg godt for barn fra syv år.

more

Torden & Magi

En frisk og fartsfylt animasjonsfilm som anbefales for hele familien.

more

Antboy

”Antboy” er en klassisk superheltfilm. Men på to punkter skiller den seg fra storproduksjoner som Spider-Man og Iron Man: Filmen er dansk og rettet mot barn. Det er nettopp disse to punktene som gjør filmen gøy og severdig.

more

Kule kryp

Denne franske og visuelt imponerende animasjonsfilmen er litt annerledes enn sine amerikanske slektninger. Her er det ingen dialog, og tempoet er betraktelig lavere. For noen vil dette være forfriskende, mens for andre kan det bli langtekkelig.

more

Maleficent

Dette er historien om den onde feen som kastet forbannelsen over Tornerose – om hjertet som ble til stein og jenten som skulle redde to fiendtlige riker. Filmen er til tider svært dramatisk, og har derfor elleve års aldersgrense.

more

X-Men: Days of Future Past

Mutantene i X-Men er tilbake i en elegant actionfilm med en spennende historie. En rekke voldsomme actionscener fører til at filmen egner seg best for ungdom fra 13 år.

more

Godzilla

Denne storslåtte monsterfilmen begynner bra, men den siste timen rakner det fullstendig. Filmen har elleve års aldersgrense, men den er så dramatisk at for noen barn like over aldersgrensen kan det bli litt i voldsomste laget.

more

Bamse og Tyvenes by

En fin, men litt enkel film om verdens sterkeste og snilleste bjørn som anbefales for barn mellom fire og ni år.

more

The Amazing Spider-Man 2

Heftig og underholdende actionfilm som anbefales for ungdom.

more

Rio 2

Fargerik og morsomt gjensyn med Blu, familien og vennene hans som anbefales for hele familien.

more

Divergent

Velprodusert film som byr på action, spenning og romantikk som egner seg godt for ungdom fra 13 år.

more

Vinden stiger

En imponerende, vakker og episk anlagt film fra en av animasjonfilmens største mestere. Filmen kan trygt ses av barn fra syv år, men den egner seg best for eldre ungdom og voksne.

more

Doktor Proktors Prompepulver

Et helsprøtt og morsomt eventyr basert på Jo Nesbøs barnebok som anbefales for barn fra syv år.

more

Peabody & Sherman

Sjarmerende humor og stort tempo gjør dette tidsreiseeventyret underholdende for barn, men historien er i grunn ganske tøvete.

more

Tingeling og Sjørøverfeen

Tingeling og venninnene hennes må ordne opp når sjørøvere får fatt i det magiske tryllestøvet. Dette er en artig film med et godt budskap for de yngste, men Barbie-faktoren er litt høy.

more

Legofilmen

”Legofilmen” har en spennende historie, karakterene fungerer godt, og filmen anbefales til alle lekebarn fra syv år.

more

Karsten og Petra på vinterferie

Karsten og Petra er tilbake på kino i en koselig og fantasifull historie som egner seg utmerket for de yngste.

more

Det regner kjøttboller 2

Oppfølgeren til ”Det regner kjøttboller” er like sprø som originalen, men langt fra like god. Om filmen er veldig morsom eller slitsomt masete blir en smakssak – for barn og unge er dette uansett enkel og uhøytidelig underholdning.

more

Kule kidz gråter ikke

Dette er en sterk, veldig trist, men samtidig oppløftende norsk barnefilm om fotballjenta Anja, som får kreft. Filmen tar opp et alvorlig tema på en meget god måte, og anbefales for barn fra ti år.

more

Emil og Ida i Lønneberget

Rampegutten Emil er tilbake i en tegnefilm som passer fint for de yngste, men vi skulle gjerne hatt litt mer futt og fart og friske ablegøyer.

more

Frost

Ta med hele familien på kino og kos dere med dette aldeles strålende vintereventyret fra Disney!

more

Walking with Dinosaurs

Med imponerende 3D-animasjon føres vi inn i dinosaurenes verden, der vi virkelig får føle på hvordan verden var for millioner av år siden. Men hvorfor i all verden er det nødvendig å gjøre dinosaurenes liv til et platt menneskelig drama?

more

Hobbiten: Smaugs Ødemark

Det storslåtte eventyret om Bilbo Lommelund fortsetter i en actionfylt og visuelt utsøkt filmfest som anbefales for ungdom fra 13 år. Men det er et lite minus at historien utvikler seg påfallende lite i løpet av filmens to en halv times spilletid.

more

Da nissen falt ned fra himmelen

Denne tyske julefilmen passer fint for barn fra syv år, likevel er den nok litt for sær til å bli den helt store suksessen. Men for all del, filmen har sine sjarmerende og morsomme øyeblikk.

more

Wolf Children

Dette er en vakker og forseggjort tegnefilm som tilbyr en unik og rørende filmopplevelse. Filmen kan trygt ses av barn fra syv år, men den passer best for ungdom og voksne.

more

The Hunger Games: Catching Fire

Den andre filmen i Hunger Games-serien er et meget godt actioneventyr for tenåringer. Filmen har elleve års aldersgrense, men den er såpass voldsom at foreldre bør vurdere om elleve- og tolvåringer skal få se den på kino.

more

Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa

Færre karakterer til tross, «Jul i Flåklypa» lykkes i det utrolige prosjektet: Å lage en vellykket oppfølger til «Flåklypa Grand Prix».

more

Thor: The Dark World

Chris Hemsworth svinger for andre gang hammeren, i rollen som tordenguden Thor. Resultatet er en bedre action-eventyrfilm enn forgjengeren fra 2011. Det krever dog at tilskueren kan se gjennem fingrene med at historien er litt usammenhengende.

more

Fly

”Fly” fremstår som en tam kopi av ”Biler”, men byr på helt grei underholdning.

more

Lokomotivet Thomas – Jernbanens konge

Thomas og vennene hans er med på oppussingen av et staselig middelalderslott i en fin film for de yngste kinogjengerne.

more

Gåten Ragnarok

På sitt beste er ”Gåten Ragnarok” et forfriskende og spennende eventyr, på sitt verste en simpel kopi av Hollywood-formelen. Men helhetsinntrykket er at dette er en svært god norsk filmproduksjon som fortjener et stort publikum.

more

Turbo

En snegl i et racerbilløp? Denne sprø ideen legger grunnlaget for en historie som er litt forutsigbar, men det er likevel så mye fartsfylt moro at filmen tilbyr grei underholdning for hele familien.

more

Hokus Pokus Albert Åberg

Her kommer en flott film om Albert Åberg som anbefales på det varmeste for de yngste.​

more

De tøffeste gutta

Denne norske barnefilmen fortjener ros for å ta opp mobbing på en uredd måte, og den har sine svært så underholdende høydepunkter. Likevel finnes svakheter som skjemmer filmen.​

more

Smurfene 2

De sprø Smurfene er tilbake i en oppfølger som faktisk overgår originalen. Dette er en barnevennlig og morsom film som anbefales for barn fra fire år.

more

Maur i rompa

Bram sitt første skoleår blir ikke helt som ventet. Den nysgjerrige og aktive gutten klarer ikke å sitte i ro bak skolepulten, og snart baller problemene på seg. Dette er en sjarmerende film med et modig tema som gir barn et fint innblikk i at vi alle har gode og dårlige sider.

more

Skyggejegerne: Demonenes by

En liten jente med langt, lyst hår står i veien. Vi beveger oss nærmere. Ansiktet deformeres, og hun blir en demon. Brått, uten forvarsel, kommer en varulv inn fra siden og angriper henne. Ville du latt din elleveåring se en slik scene?

more

Mormor og de åtte ungene

En sjarmerende film som gir deg et kjærkomment gjensyn med mormor og de åtte ungene. Filmen er tillatt for alle, men passer best for bestemødre og barnehagebarn.

more

Monsteruniversitetet

Barns verden er allerede overfylt av monstre i alle fasonger og farger. I det selskapet framstår Pixars monstre som et mer pedagogisk korrekt alternativ.

more

Grusomme meg 2

Gru har lagt sin grusomme fortid bak seg. Skurkehjernen hans er likevel verdifull for en ultrahemmelig antiskurkeliga, som trenger Gru for å fange en ny superslemming. Dette er en sprø og fin oppfølger som tilbyr lettbeint underholdning for alle over syv år.​

more

Ernest & Celestine

Denne franske tegnefilmen er en vakker og original tegnefilm, men den er såpass spennende at den ikke egner seg for barn under fem år.

more

Man of Steel

Supermann i ny filmutgave er preget av voldsom action, men fint lite humor. Til tross for en påkostet og vellaget produksjon er ikke den ikoniske superhelten på sitt aller beste i ”Man of Steel”. Likevel er det fin sommerunderholdning for ungdom.

more

Epic – Skogens hemmelige rike

Imponerende animasjon, men halvhjertet historiefortelling i en film som tilbyr helt grei underholdning for barn fra syv år. Vær oppmerksom på at noen scener kan være litt skumle for syv- og åtteåringer.

more

Den store Gatsby

Denne ambisiøse filmatiseringen av den klassiske romanen er et filmatisk fyrverkeri og en fornøyelig filmopplevelse, men det er ikke til å komme unna at den energiske stemningen overskygger noe av dramaet.

more

Star Trek Into Darkness

I en underholdende blanding av action og komedie serveres fansen akkurat det de ønsker – et solid eventyr som både ivaretar og utdyper det komplekse Star Trek-universet.

more

Pelle Politibil på sporet

«Pelle Politibil på sporet» er en morsom og passe spennende film for hele familien, og den har også anslag til dypere tema.

more

Iron Man 3

”Iron Man”-serien har vært blant de bedre superheltfilmene de siste årene, og jammen klarer produsentene det igjen. ”Iron Man 3” er en actionfylt og morsom film som anbefales for ungdom.

more

Blåtur

Norsk spenningsfilm for ungdom laget av en gruppe unge filmskapere er frisk og positiv satsing, men her er det nok mangel på erfaring som har resultert i en håpløst svak film.

more

Jack the Giant Slayer

Heftig actioneventyr med morsomme innfall anbefales for ungdom fra 13 år, selv om man ikke akkurat kan kalle filmen nyskapende.

more

Croods

Har du halvannen time til overs til lett underholdning duger ”Croods” i massevis. Men vær forberedt på at den overfladiske Hollywood-faktoren er skyhøy.

more

Oz: The Great and Powerful

Historien om ”Trollmannen fra Oz” byr på fart og spenning, men har langt fra den samme sjarmen som klassikeren fra 1939. I tillegg er noen av scenene skikkelig skumle.

more

Victoria

Å gjøre film av en norsk litteraturklassiker er ikke enkelt. «Victoria» lykkes, men kunne kanskje sluppet seg litt mer løs.

more

Beautiful Creatures

«Beautiful Creatures» er først og fremst en film om sterk kjærlighet, oppofrelse og livets store valg. For selv om tenåringsfilmen er spekket med hekseri fra en gruppe udødelige, er grunnfortellingen dypt moralsk og en påminnelse om at vi noen ganger må ofre det vi elsker, til fordel for det vi elsker enda mer.

more

Karsten og Petra blir bestevenner

Fantasi, humor og litt spenning er hovedingrediensene i denne fine norske barnefilmen som passer supert for barn opp til åtte år.

more

Rive-Rolf

Antihelten Rive-Rolf jakter på heltestatus og tar oss med på en underholdende og spennende ferd i denne innholdsrike filmen fra spillenes verden. Morsomt for barn og herlig nostalgisk for ”store barn”.

more

Tony 10

Denne nederlandske filmen har en del svakheter, men den gir et fint innblikk i en ung gutts opplevelse av samlivsbrudd og en komplisert familiesituasjon. Filmen har mye humor, og egner seg for barn fra fem til ti år. Samtidig får foreldre en fin anledning til å snakke med barna om slike tema.

more

Frankenweenie

Når Victor vekker hunden sin fra de døde tenker han nok ikke helt over konsekvensene. Med sin fine blanding av skrekk og humor er dette en veldig artig film for ungdom, men historien har noen litt enkle løsninger.

more

Les Miserables

Denne filmversjonen av musikalen med samme navn er en storslått, rørende og inspirerende fortelling om kjærlighet, offer og frelse som anbefales for ungdom fra 13 år.

more

Isdragen

Isdragen er en frisk og morsom ungdomsfilm som tar for seg et alvorlig og viktig tema. Likevel blir man sittende igjen med et inntrykk av at filmen gir et litt for enkelt bilde av virkeligheten.

more

Historien om Pi

Historien om Pi fascinerer like mye som den skaper refleksjon og ettertanke. Dette er en mesterlig film som anbefales på det varmeste for ungdom og voksne.

more

Den gode læreren

Et sterkt og innsiktsfullt drama som tar for seg tema som tap, sorg, innvandring, utdanning og respekt på en svært god måte. Filmen egner seg utmerket for ungdom fra 15 år – og anbefales spesielt til foreldre.

more

Hobbiten: En uventet reise

Med Peter Jackson i registolen er Tolkiens historie om Bilbo Lommelund blitt et energisk, morsomt og storslagent eventyr som anbefales på det varmeste. Men det finnes scener som kan oppleves ubehagelige for noen elleve- og tolvåringer.

more

De fem legendene

Hvis man ser bort fra at ”De fem legendene” er en i overkant kommersiell produksjon, er dette en frisk og fartsfylt familiefilm som har et fint budskap i førjulstiden.

more

Møte på Valmueåsen

Studio Ghibli har igjen produsert et kunstverk av en tegnefilm. ”Møte på Valmueåsen” tilbyr en sjarmerende og fascinerende filmopplevelse, men den egner seg best for ungdom og voksne.

more

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2

Twilight-sagaen avsluttes med en spennende og dramatisk finale som vil begeistre fansen. Men noen av kampscenene er veldig brutale, og barn under 13 år kan få seg en støkk hvis de får se filmen.

more

Reisen til julestjernen

Det er synd å si det, men nyinnspillingen av den folkekjære julehistorien skuffer stort. Likevel vil nok mange barn ha glede av filmen.

more

Sammy på nye eventyr

Skilpaddene Sammy og Roy er tilbake, og denne gang blir de holdt fanget i et enormt akvarium. Oppfølgeren er noe bedre enn originalen, men det er dessverre ikke et kvalitetsstempel.

more

Asterix og Obelix hos Britene

Asterix og Obelix er tilbake i en frisk og morsom komedie der britenes særegenheter står i sentrum.

more

Beasts of the Southern Wild

Historien om den vesle jenten Hushpuppy er en imponerende og unik film som anbefales på det varmeste for alle fra 13 år.

more

James Bond: Skyfall

Det er bare å glede seg – den nye Bond-filmen er en bunnsolid actionthriller.

more

Tingeling – Vingenes Hemmelighet

Tingeling møter søsteren Vinterlilje i en enkel og spennende animasjonsfilm for de yngste.

more

The Odd Life of Timothy Green

Denne familiefilmen fra Disney formidler kanskje et positivt budskap og er til tider rørende, men den er irriterende lite troverdig og i overkant sentimental.

more

Hotel Transylvania

Menneskene er monstrene i en frisk animasjonsfilm som er litt skummel men aller mest morsom. Underholdningsverdien er høy, men filmens forsøk på å være hipp krasjlander.

more

Tigre & Tatoveringer

Vesle Mai drømmer om å få en ordentlig familie i denne tegnefilmen for de aller yngste, men etter å ha opplevd et spennende og litt rart eventyr forstår Mai at hun egentlig har alt hun trenger.

more

ParaNorman

I denne dukkefilmen må man ta det gode med det vonde – filmen har strålende animasjon, flotte figurer og et godt budskap, men dessverre svikter det litt på manussiden. Skummelt er det også.

more

Tina & Bettina – The Movie

En overflod av ironi og humor, samt et bra manus, gjør dette til en underholdende film for dem som liker Tina og Bettina.  Likevel egner ikke filmen seg for barn under 13, da den inneholder svært mye dårlig språk, seksuelle referanser og en heidundrendes fyllafest.

more

Modig

Denne strålende animasjonsfilmen byr på spenning, humor, friske karakterer og en hjertevarm og meningsfull historie.

more

Kon-Tiki

Historien om Thor Heyerdahls fantastiske ferd over Stillehavet er blitt et storslått, spennende og visuelt imponerende eventyr, men filmskaperne har tatt seg store friheter i forhold til sannheten.

more

Madagaskar 3: Full rulle i Europa

Den tredje Madagaskar-filmen er en flott familiefilm, full av sprø innfall, fargerike karakterer og fartsfylt underholdning. 

more

Istid 4: Kontinenter på avveie

Istid-gjengen byr igjen på spektakulær underholdning i dette actionfylte dramaet der kontinentale omveltninger fører våre venner ut på havet og i klørne på pirater.

more

Weekend

Solide karakterskildringer og søken etter et fullverdig liv utgjør kjernen i dette kritikerroste dramaet om gryende kjærlighet mellom to unge menn.

more

Snow White and the Huntsman

Denne mørke versjonen av eventyret om Snøhvit prøver å være moderne, barsk og dramatisk, men lykkes bare delvis. Dette er en skummel film med sterke effekter, og ingen barn under elleve år bør få lov til å se den.

more

Men in Black 3

Agentene J og K må reise tilbake i tid for å redde jorden fra undergang i en underholdende og morsom actionkomedie, men det skorter litt på historiefronten.

more

The Dictator

Absurd satire og støtende vitser er hovedingrediensene i denne komedien om den vanvittige diktatoren Aladeen. De som liker humoren vil storkose seg, mens andre vil synes at det er latterlig smakløst. Filmen har elleve års aldersgrense, men den egner seg best for eldre ungdom og voksne.

more

Tor med Hammeren

Unggutten Tor drømmer om å bli en stor kriger, men det er ikke lett å bli en helt – spesielt når man kjemper mot en ond gudinne. Denne islandske animasjonsfilmen er av god kvalitet, men den kan ikke konkurrere med det beste fra Hollywood.

more

Tomboy

En sjarmerende og gripende fortelling om ti år gamle Laure, som gir seg ut for å være gutt. Dette er et særdeles velspilt drama som tar for seg oppvekst, kjønnsroller og mellommenneskelige forhold på en meget god måte.

more

The Avengers

En film med seks superhelter burde muligens være seks ganger så god som en vanlig superheltfilm, men den gang ei. Til tross for at ”The Avengers” er en meget vellaget og actionfylt film, skiller den seg ikke ut som spesielt minneverdig.

more

En katt i Paris

Denne håndtegnede animasjonsfilmen er en fin og original barnefilm, men den faller litt mellom to stoler – for skummel og uforståelig for de yngste og litt for barnslig for eldre barn.

more

The Hunger Games

”The Hunger Games” er en stemningsfull og velkonstruert film, men temaet med ungdom som dreper hverandre oppleves som litt smakløst. Vær oppmerksom på at filmen har til dels svært urovekkende scener, og vi fraråder på det sterkeste at barn under 13 år får lov til å se filmen.

more

Lorax - skogens vokter

Et miljøvennlig budskap til tross – dette blir for tåpelig og selvmotsigende til å være noe mer enn middels god underholdning for barn.

more

Hugo Cabret

Filmmagi fra Martin Scorsese. Gjør deg klar for en fantasifull, spennende, morsom og rørende film som bruker potensialet i 3D på en aldeles strålende måte.

more

John Carter

Kaptein John Carter blir transportert til planeten Barsoom (Mars) ved hjelp av en mystisk medaljong, og vikles inn i et vanvittig og eksotisk eventyr. Dette er underholdende og vellaget science fiction for ungdom, om enn ikke helt banebrytende.

more

Scoreturen

Fire kamerater drar på heisatur til Kreta i denne håpløst svake og smakløse ungdomskomedien.

more

Kompani Orheim

Solid norsk familiedrama med en strålende Kristoffer Joner som anbefales på det varmeste for ungdom og voksne.

more

Ghost Rider 2

Tull og tøys om demonsuperhelten Johnny Blaze. Filmen har elleve års aldersgrense, men den er alt for skummel for barn under 13 år.

more

This Means War

Denne actionkomedien har noen veldig morsomme øyeblikk, men samtidig er filmen alt for enkel og forutsigbar til at den kan få vårt anbefalingsmerke.

more

Pus med støvler

En visuelt flott, fartsfylt og morsom film om den sverdsvingende pusen fra Shrek-filmene.

more

Star Wars: Episode 1 – Den skjulte trussel

For fans og nye seere er det supert at Star Wars er tilbake på kino, men den nye 3D-versjonen gir ikke filmen mye mer underholdningsverdi.

more

War Horse

Med Steven Spielberg i registolen blir forventningene naturlig nok store, men til tross for solid filmhåndverk har han har ikke lykkes helt i sitt forsøk på å lage en storslått film om krigshesten Joey.

more

Gutten og delfinen

Forholdet mellom Sawyer og den skadete delfinen Winter er en fin fortelling, men filmen mangler dessverre både nerve og originalitet.

more

Play

Denne filmen slutter med sure toner fra en klarinett. Det beskriver vel både filmopplevelsen og det samfunnet historien beskriver.

more

The Darkest Hour

Idet du tror denne filmen ikke kan bli dårligere, så blir den nettopp det.

more

Arriettas hemmelige verden

Historien om vesle Arrietta er en hjertevarmende perle av en animasjonsfilm som anbefales på det varmeste for barn fra syv år.

more

Alvin og gjengen 3

Alvin og vennene hans strander på en øde øy i en film som vil sjarmere de yngste, men det skinner tydelig gjennom at denne produksjonen først og fremst er laget for å skape inntekt.

more

Arthurs julegaverace

Gjør deg klar for et fartsfylt og morsomt eventyr som garantert vil få julestemningen på plass. Denne herlige julefilmen er tillatt for alle og anbefales for hele familien.

more

New Year’s Eve

I denne romantiske komedien følger vi en rekke mennesker og forholdene dem imellom mens klokken tikker ned mot midnatt nyttårsaften 2011. Filmen vil glede dem som liker sjangeren, men historien er forutsigbar og ganske platt.

more

Julenissens lærling

Foreldreløse Nicholas vet ikke om han har det som skal til når Julenissen utnevner ham til sin nye lærling. Dette er en enkel og fin tegnefilm for de yngste.

more

Happy Feet 2

God stemning, sang, vitser og en solid dose dramatikk er hovedingrediensene i denne oppfølgeren, som oppleves som en underholdende, om enn litt blek kopi av den første filmen.

more

Blåfjell 2 – Jakten på det magiske horn

Den nye filmen om nissene i Blåfjell er blitt et flott førjulseventyr for barn mellom fem og tolv år.

more

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1

Den første delen i avslutningen av Twilight-sagaen er en velprodusert kjærlighetshistorie, men dramaet er langdrygt, har lite action og egner seg best for fansen.

more

Apejentene

Kontroll, kjærlighet og dynamikk mellom mennesker er hovedtemaene i ”Apejentene” – et tenåringsdrama som har en rolig handling, men under overflaten foregår intense prosesser.

more

Tower Heist

I kategorien popcornfilm scorer ”Tower Heist” høyt. Dette er en vellaget underholdningsfilm for ungdom, men den kunne i grunn ha vært enda morsommere.

more

In Time

Konseptet har potensial som en tankevekkende og samfunnskritisk allegori, men den ferdige filmen er blitt en ufokusert blanding av sjangerelementer.

more

Ola Froskesnapper

”Ola Froskesnapper” er en usmakelig animasjonsfilm som formidler at det er helt greit å være morsom på andres bekostning.

more

På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet

Den unge reporteren Tintin vikler seg inn i et morsomt, halsbrekkende og eksotisk eventyr som anbefales for barn fra elleve år.

more

Ole Brumm

Denne fargerike tegnefilmen sprudler av fortellerglede og byr på en sjarmerende og lærerik historie som anbefales på det varmeste for de yngste.

more

Småspioner 4

Forsøket på å gjenopplive Småspioner-serien har en dårlig odør, og det skyldes ikke bare luktekortene man får utdelt før forestillingen begynner.

more

Knerten i knipe

Den tredje og siste filmen om Knerten og Lillebror er blitt en sjarmerende og innholdsrik film som anbefales for hele familien.

more

Friends with benefits

Dylan og Jamie har et utelukkende seksuelt forhold, men som i de fleste romantiske komedier utvikler det seg etter hvert til noe mer. Dette er en underholdende film for ungdom og voksne, men den egner seg overhodet ikke for barn.

more

Kong Curling

”Kong Curling” er en morsom og (litt for) enkel film som passer fint dersom man ikke har alt for høye forventninger og er utstyrt med en bøtte popcorn i fanget.

more

Zookeeper

Snakkende dyr og en kjærlighetssyk dyrepasser er hovedingrediensene i en komedie som har sine artige øyeblikk, men som samtidig er håpløst forutsigbar og langt fra så sjarmerende som den prøver å være.

more

Cowboys & Aliens

Cowboyer og romvesener braker sammen i en vellaget actionfilm som tilbyr frisk og fartsfylt underholdning. Men det er helt uforståelig at aldersgrensen er elleve år.

more

Den kjempestore bjørnen

Søsknene Jonathan og Sofie forviller seg inn i Storskogen, der de møter en kjempestor bjørn og en smågal jeger. Dette er en fantasifull fabel, men historien og animasjonen er for spesiell til å kunne appellere til et bredt publikum.

more

Smurfene

Smurfene er på eventyr i New York i en fartsfylt film som passer fint for yngre barn, men kvaliteten er ikke akkurat smurftastisk.

more

Få meg på, for faen

Tittelen på denne filmen er nok til å vekke oppsikt. I tillegg er hovedpersonen en 15 år gammel jente som er veldig opptatt av sex. Men filmen handler vel så mye om behovet for å bli sett, forstått og lyttet til i en turbulent ungdomstid.

more

Til siste hinder

Vennskap, aksept i venneflokken, moter og hester er hovedtemaene i filmen «Til siste hinder». Filmen viser samhold, vennefellesskap og tilgivelse på en god måte, men man blir aldri helt revet med av filmen.

more

Poppers Pingviner

Den ambisiøse forretningsmannen Hr. Popper får sjansen til å gjenforenes med familien sin når han arver seks levende pingviner. Denne komedien er skuffende, men den tilbyr likevel grei underholdning for litt yngre barn.

more

Super 8

Joe og vennene hans blir vitner til et vanvittig togkrasj som markerer starten på en rekke mystiske hendelser, og de avdekker etter hvert en skremmende hemmelighet. Dette er en spennende og underholdende film som passer fint for ungdom fra 13 år.

more

Biler 2

Kappløp, konspirasjon og miljøspørsmål innpakket i heftig animasjonsaction er hovedingrediensene i ”Biler 2”. Filmen er underholdende, men vi savner den gode historien.

more

Submarine

Denne historien om en tenåringsgutt i Wales vil nok appellere til dem som liker svarte komedier, men filmen mangler troverdighet og hovedpersonen er i grunn ikke spesielt sympatisk. Filmen passer best for eldre ungdom og voksne.

more

Harry Potter og Dødstalismanene – Del 2

Sagaen om Harry Potter avsluttes med en fabelaktig flott og spennende finale som vil trollbinde både barn og voksne.

more

Transformers 3

Sam og Autobotsene må gjennom sin hardeste kamp hittil i denne vellagde og underholdende, men samtidig lite originale actionfilmen.

more

Kung Fu Panda 2

Det er duket for spenning og elleville kampscener når dragekrigeren Po må bekjempe en fare som truer Kina. Det blir så mye fart og action at historien nesten drukner og man sitter litt andpusten tilbake.

more

Milo på Mars

”Milo på Mars” er ikke en dårlig film, men historien er så fullpakket av handling, søtladen og utdatert i sin tematikk at det velmenende budskapet ikke blir helt vellykket.

more

X-Men: First Class

Historien om opprinnelsen til X-Men er blitt en actionfylt film som helt sikkert vil begeistre science fiction-fans. På grunn av voldsomme actionscener anbefaler vi filmen for ungdom fra 13 år.

more

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Jack Sparrow er tilbake i et actionfylt eventyr, men det bys på lite nytt i forhold til de tidligere filmene. Vær oppmerksom på at filmen inneholder urovekkende scener, og foreldre bør vurdere om barn under 13 år skal få se filmen.

more

Source Code

Action, spenning og de store spørsmål i livet. Det er ikke ofte en actionfilm klarer å tilby topp underholdning for et bredt publikum og samtidig ta opp filosofiske spørsmål, men her kommer en film som langt på vei lykkes.

more

Rødt hjerte

Tema som tvangsekteskap, æresdrap og kvinneundertrykkelse kan høres ut som sterk kost, men denne usminkete, om enn litt enkle, fremstillingen av en ung kvinnes skjebne i Irak, gjør det på en måte som passer utmerket for barn fra elleve år.

more

Arthur 3 og De To Verdener

Eventyret om Arthur og Minimoyene avsluttes i denne filmen, som er litt bedre enn forgjengeren, men som likevel ikke er mye å skryte av.

more

Thor

Myten om tordenguden Tor og Åsgårds krigere inneholder alt som skal til for å lage en god action/fantasy-film. Ved vellykket bruk av moderne filmteknologi er Thor blitt en storslått film.

more

Skrik 4

Alle er mistenkte, og alle kan dø. Det er reglene som gjelder i ”Skrik 4”, en film som leverer det den skal av blod, gørr og skrekkfilm-vitser, men som aldri når opp mot den klassiske første filmen. Filmen bør ikke sees av noen under 15 år.

more

Rio

I fargerike Rio opplever Blu sitt livs eventyr og finner ekte frihet. Dette er en sjarmerende animasjonsfilm som passer for hele familien.

more

Rødhette og varulven

Rødhette er blitt voksen, og må ta vanskelige valg. Samtidig truer varulven med å utrydde landsbyen hun bor i, og tilliten mellom beboerne blir mer enn tynnslitt. Hadde dette vært alt, kunne Rødhette og varulven vært OK.

more

Hopp

Svake skuespillere og en middelmådig historie fører til at denne filmen ikke kan anbefales, selv om den tilbyr grei underholdning for de yngste.

more

Amors Baller

Amors Baller er en frisk og underholdende ungdomsfilm, men historien er for lettbeint til å skape det store engasjementet. Filmen er tillatt for alle, men på grunn av mye sexprat egner filmen seg best for tenåringer.

more

Justin Bieber: Never say Never (3D)

En fyr som selger ut Madison Square Garden på 22 minutter kommer til å selvsagt til å fylle kinosalene. Om igjen og om igjen. Justin i 3D - nærmere kommer du nemlig aldri.

more

Alfa og Omega

Alfa og Omega er grei underholdning, men er på ingen måte nyskapende. Vi har sett så mye bedre så mange ganger før.

more

I am Number Four

Fantasy har vært en populær sjanger de siste årene, og denne filmen prøver å legge opp til en ny stor saga. Resultatet er ikke håpløst, men i bunn og grunn fremstår filmen som uoriginal og lett forglemmelig.

more

Gnomeo og Julie

Gnomeo og Julie er hyggelig. Med et bedre manus kunne den hatt stort potensiale, med sin fine grafikk og et spennende utgangpunkt. Dermed er det synd at den ender som middelmådig.

more

Mennesker i solen

Det er mulig at dette manuset fungerte bra på teaterscenen, men som film blir det rotete og lite troverdig. Skal dette være en komedie?

more

Rango

Dette er en annerledes og underholdende animasjonsfilm som utnytter potensialet i dataanimasjon på en frisk og svært god måte. Men vær oppmerksom på at dette ikke er en film for barn.

more

Just go with it

Lite positivt kan sies om denne romantiske komedien, der den plastiske kirurgen Danny blir fanget i et nett av løgner når han prøver å få napp hos en ung kvinne.

more

Jørgen + Anne = sant

Kjærligheten kan være ganske alvorlig for en tiåring. Ikke fordi det er så veldig farlig om man kysser eller ei, men fordi alle relasjoner rundt hovedpersonene plutselig står i fare for å endres for alltid. Og hva skal man gjøre når man egentlig hater at alle skal være så opptatt av kjærlighet - og så blir man forelsket selv?

more

Gråtass får en ny venn

Gråtass føler seg litt ensom, og får Goggen til å lage et helautomatisk fugleskremsel som kanskje kan bli hans venn. Men Gråtass roter det litt til for seg selv. Dette er en fin film for de aller yngste.

more

Gullivers reiser 3D

Jack Black er bare ikke rett mann som Gulliver, symptomatisk nok for filmen. Den er morsom nok, som Black pleier å være, men det overdøver ikke mangelen på en historie og fraværet av satire. Så god er ikke Black.

more

Jeg reiser alene

25 år gamle Jarle opplever en uke utenom det vanlige da han får vite at han har en syv år gammel datter. Dette er en veldig god norsk film som anbefales for eldre ungdom og voksne.

more

To på rømmen 3D

Endelig er Disney tilbake som den eventyrprodusent de en gang var. Historien om Rapunzel er vakkert laget og har fått akkurat nok twist til å passe inn i 2011.

more

Yogi Bjørn

Yogi Bjørn, helten fra en av de best likte tegnefilmseriene i USA, er tilbake i en underholdende, men ganske klisjépreget komedie.

more

Love and other drugs

Et uforpliktende forhold basert på tilfeldig sex er bakteppet for denne romantiske komedien for voksne. En helt grei film, som kunne ha formidlet mye viktig, men som overskygges av unødvendig sterke virkemidler.

more

Easy A

Olive liker oppmerksomheten hun får når et usant rykte om hennes sexbedrifter spres på skolen. Hun ser sitt snitt til å heve sin sosiale status, men etter hvert som ryktene baller på seg blir ting komplisert. Dette er en grei tenåringskomedie som egner seg best for ungdom.

more

Tomme tønner 2: Jakten på det brune gull

Hvorfor må filmer som har all verdens av fantastiske ideer å øse fra absolutt spille på kroppsvæskehumor? Tomme tønner 2 kunne jo vært en lettbeint underholdningsfilm, men seeren blir nedvurdert til å måtte tåle ekkelheter for liksom å heve latterverdien.

more

Legenden om Narnia: Reisen til det ytterste hav

Bli med på en eventyrlig reise på åpne hav og mystiske øyer i det magiske landet Narnia. Den tredje filmen i den populære filmserien er spennende, vellaget og tilbyr en flott og rik kinoopplevelse.

more

Megahjerne

Planene til superskurken Megahjerne fører som regel til mest trøbbel for ham selv, og det blir katastrofe når han skaper en ny superhelt. Denne friske og underholdende filmen passer fint for barn fra skolealder.

more

Tron: Legacy

Når Sam Flynn trekkes inn i en digital verden, finner han igjen sin far og havner midt i en nådeløs kamp på liv og død. Denne storsatsingen fra Disney er visuelt storslagen, men historien virker lite inspirert.

more

Elias og jakten på havets gull

Et moderne fiskemottak truer Lunviks eksistensgrunnlag, og Elias forsøker å redde fiskeværet ved å dra på leiting etter en gullskatt. Det blir dramatikk og humor i dette spennende sjøeventyret som byr på både frysninger og fryd hos barn og voksne.

more

Pinnsvinets hemmelighet

Paloma har bestemt seg for å ta sitt eget liv på tolvårsdagen sin. Men så flytter japanske Herr Ozu inn i boliggården, og han vekker noe i både Paloma og portnersken Fru Michel. Denne fine dramafilmen viser at mennesker kan ha fantastiske kvaliteter, bare de får lov til å uttrykke dem.

more

Due Date

Når to svært ulike menn skal reise sammen på tvers av USA oppstår det problemer som fører til knuste biler, krangling, lovbrudd – og et gryende vennskap. Denne filmen er mest komedie, litt drama, ganske upassende for barn og sånn passe god.

more

Fair Game

Dette vellagete dramaet viser hvordan mektige krefter i amerikansk politikk manipulerte sannheten for å forsvare krigen i Irak, og hvordan dette gikk ut over enkeltskjebner. Filmen er basert på en sann historie, og anbefales for ungdom fra 13 år.

more

Mummitrollet - kometen kommer

Det spørs om ikke denne Mummifilmen er mest interessant for seeren som ønsker en litt annerledes filmopplevelse - i tillegg til for Mummifans.

more

Harry Potter og Dødstalismanene - Del 1

Den første delen i avslutningen av sagaen om Harry Potter er en spennende og vellaget film. Dette er høstens store kinolansering for ungdom, og den bygger opp til en heidundrende avslutning neste sommer.

more

The Other Guys

The Other Guys starter som en av de mest lovende actionkomedier på lenge, men dupper dessverre i siste tredjedel. Likevel er snitthyppigheten på humringen fremdeles så høy at denne filmen scorer høyt.

more

Jackass 3D

Konseptet der en gjeng blir-aldri-voksne snart 40-åringer forsøker å strekke grenser - alle grenser - begynner å bli slitt.

more

Sammys eventyr - Den hemmelige passasjen

Skilpadden Sammy reiser på eventyr i verdenshavene i en animasjonsfilm som nok vil underholde barn fra syv år, men sett under ett er kvaliteten på filmen skuffende.

more

Trolljegeren

Denne tulledokumentaren om tre studenter som jakter på troll i fjellheimen har svært gode effekter og vil nok bli populær blant ungdom. Dessverre mangler filmen troverdighet, og humoren er ikke alltid like vellykket.

more

The Social Network

En film om å lage et dataprogram, der mye av handlingen enten er nettopp foran en skjerm eller i rettsforhandlinger, kan faktisk være knallbra.

more

Keeper’n til Liverpool

13 år gamle Jo Idstad får virkelig oppleve hvor komplisert ungdomstiden kan være i denne morsomme og sjarmerende komedien.

more

Fritt Vilt III

En rekke bestialske drap står på dagsordenen når seks ungdommer blir jaget av den fryktede Fjellmannen i Jotunheimen. Den tredje filmen i skrekkfilmserien ”Fritt Vilt” inneholder en rekke voldelige og blodige scener, og bør ikke ses av barn under 15 år.

more

Grusomme meg

Endelig kom en animasjonsfilm beregnet på barn som faktisk er morsom.

more

Maskeblomstfamilien

Historien om Adrian, den skamløse gutten som bærer på en stor skam, er et solid drama som egner seg utmerket for skoleklasser, og kan bli en lærerik opplevelse for ungdom fra 13 år.

more

Legenden om vaktuglene

Det hjelper litt at Legenden om vaktuglene kan skilte med en utrolig grafikk og en detaljrikdom som fanger oppmerksomheten gjennom hele filmen. For historien kunne veldig gjerne vært viet samme omtanke, og er lett å falle ut av.

more

Scott Pilgrim vs. the World

Scott Pilgrim må nedkjempe en liga med onde eks-kjærester for å vinne retten til å være sammen med drømmejenten. Filmens univers er en slags blanding av vanlig film og dataspill, og vil nok appellere til mange dataspillentusiaster. Men det er egentlig ikke en film for barn under 15 år.

more

Grown Ups

Tenk at så mye talent kan bli en så dårlig film.

more

Knerten gifter seg

Knerten er tilbake i en aldeles strålende familiefilm. Vi oppfordrer foreldre til å samle familien, dra til nærmeste kino og nyte denne sjarmerende og spennende historien.

more

Luftens siste mester

Det er ikke bare-bare å være en liten gutt med eksepsjonelle evner og ansvar for å gjenopprette fred i verden. Det er ikke bare-bare å gjøre en slik idé om til film, heller.

more

Brødrene Dal og Vikingsverdets forbannelse

Det er flott å se Brødrene Dal igjen, men samtidig spør man seg: Hvorfor vises dette på kino?

more

Toy Story 3

Den tredje filmen om Woody, Buzz og vennene deres byr på drama, spenning, mye humor og en stor porsjon hjertevarme. Dersom du ønsker en kinoopplevelse som vil glede hele familien, så anbefales ”Toy Story 3” på det varmeste.

more

The Karate Kid

Dre får problemer med tilpasse seg når han og moren flytter fra Detroit til Beijing, og han innser at det bare en ting han kan gjøre for å sette seg i respekt – han må vinne den lokale Kung Fu-konkurransen.

more

Shrek - Lykkelig alle sine dager

Denne gangen er det en skikkelig egotripp fra Shrek som skaper problemer i eventyrlandet Langt, Langt Borte. Dette er en overraskende god film med et flott budskap som passer for barn fra syv år.

more

The Twilight Saga: Eclipse

Den tredje filmen i den uhyre populære sagaen byr på drama, spenning og ikke minst romantikk når historien om Bella og hennes forhold til vampyren Edward og varulven Jake utvikler seg videre. Dette er en vellykket filmatisering som vil få ivrige fans til å hyle av begeistring.

more

StreetDance 3D

Filmen er ikke langt fra en filmversjon av en dansekonkurranse. Men hva gjør det, når dans og musikk er så bra at man får lyst til å ta noen trinn på vei ut av salen?

more

Hårete Hevn

Dan Sanders får virkelig oppleve dyrenes vrede når han blir leder for et prosjekt som skal erstatte et flott naturreservat med et stort boligfelt. Dette er en artig komedie med et naturvennlig budskap som passer utmerket for barn opp til tolv år.

more

Nanny McPhee og det store smellet

Nanny McPhee er tilbake i en ny frisk komedie som passer flott for barn i skolealder. Denne gangen må Nanny hjelpe til med å redde gården til familien Green.

more

Sex and the City 2

Aldersgrensen tilsier fritt frem for alle. Saken er at ingen bør bruke 2,5 seige timer på denne oppfølgeren.

more

Youth in Revolt

I rekken av tenåringskomedier der målet er å få sex fortest mulig, er Youth in Revolt forsåvidt en av de bedre variantene.

more

Prince of Persia

Den heltemodige prinsen Dastan må redde det persiske riket i dette fartsfylte, men akk så ordinære actioneventyret som passer for barn fra elleve år.

more

Robin Hood

Historien om hvordan legenden om Robin Hood oppstod er en ytterst vellaget, underholdende og intelligent actionfilm, men den mangler det lille ekstra som skal til for å bli en ekte klassiker.

more

The Last Song

Det er i grunnen ganske ironisk at The Last Song kommer til å få tweensa til å synes de har sett den beste filmen på lenge. For det fortjener den virkelig ikke.

more

Operasjon froskeegg

Max og Jesse får en morsom og spennende tur gjennom skog og mark når de legger ut på jakt etter froskeegg. Dette er en sjarmerende nederlandsk barnefilm som passer flott for de yngste.

more

The Runaways

Opprørsdronningene i det legendariske jentebandet Runaways blir rockestjerner som 15-åringer, med alt det fører med seg av opp- og nedturer. Dette er et friskt drama med masse god musikk, men som biografi mangler filmen dybde.

more

Laban - Bulder og brak

Med sine lettfattelige historier og enkle streker er den tredje filmen om Laban en passende introduksjon til kinomediet for de aller minste.

more

Clash of the Titans

Halvguden Persevs må redde menneskeheten fra utslettelse når gudenes vrede slår ned. Dette eventyret pøser på med så mye action at det er lett å glemme hvor middelmådig filmen egentlig er. Foreldre bør være oppmerksomme på at det finnes en rekke skremmende scener.

more

Yohan - Barnevandrer

- Dette er en historie som må fortelles, sier regissør Grete Salomonsen. Det har hun helt rett i.

more

Dragetreneren

Vikingene på Berkøy må stadig kjempe mot horder av drager, men tenåringsgutten Hikken er ikke som de andre. Han vil ikke drepe drager. Dette er en spennende og til tider veldig dramatisk film som passer for barn fra ni år.

more

Fatter’n

Sami tror det er bedre å skaffe faren sin en kjæreste enn å avsløre en lei hemmelighet. Det skaper komplikasjoner. Dette er en helt grei komedie, men den mangler både lattervekkende høydepunkter og skikkelig dybde.

more

The Blind Side

Denne Oscar-belønnede filmen forteller den sanne historien om Michael Oher, en vanskeligstilt og storvokst tenåring som får en ny sjanse når en rik sørstatsfamilie tilbyr ham et hjem. Dette er et hjertevarmende drama som fremmer nestekjærlighet, ydmykhet og verdien av å tilhøre en familie.

more

Alice i Eventyrland

Når Alice faller ned i Eventyrland starter en reise som skal forandre skjebnen hennes for alltid. Dette er en flott filmatisering av de klassiske barnebøkene, men vær oppmerksom på at filmen inneholder noen skumle scener.

more

Asfaltenglene

Venninnene Maja, Rikke og Ohna tar saken når Ohna sin storebror blir uskyldig arrestert. Det fører dem inn i et eventyr med en skummel narkoliga, illegale flyktninger og en obsternasig politidame. Filmen er grei underholdning for barn fra syv år, men kvaliteten er skuffende.

more

Prinsessen og frosken

Disney er tilbake med en ny helaftens tegnefilm på kino. I velkjent stil bys det her på spennende, musikalsk og morsom underholdning for hele familien.

more

Moon

Tre år alene på en månestasjon har ført Sam Bell til randen av galskap, og noen merkelige hendelser får ham til å stille spørsmål ved sin egen identitet. Sam Rockwell imponerer i hovedrollen, men filmen lykkes ikke helt med å formidle overraskelsene sine på en god måte.

more

Velkommen

Denne prisbelønte franske filmen klarer på en strålende måte å skape sympati og forståelse for livssituasjonen til illegale immigranter. Filmen anbefales for alle over 13 år, og den passer ypperlig til undervisning.

more

Percy Jackson og Lyntyven

Gamle, greske guder er høyst levende, helten er ung og vakker, assistenten er hans vakre og guddommelige venninne, og det hele presenteres med flotte bilder. Likevel er ikke den første av Percy Jacksonfilmene overbevisende.

more

Den fantastiske Mikkel Rev

Denne dukkefilmen er en original og underholdende tolkning av den kjente barneboken til Roald Dahl. Det er ingen typisk familiefilm, og vil kanskje ha størst appell blant voksne, men filmen er god og anbefales for barn fra syv år.

more

Olsenbanden jr. Mestertyvens Skatt

Egon møter bestefaren sin og tar opp jakten på en forsvunnet skatt. Denne nye filmen om Olsenbanden jr. er betraktelig bedre enn fjorårets eventyr, og tilbyr spennende og morsom underholdning til et ungt publikum.

more

Planet 51

Livet til 16 år gamle Lem blir snudd på hodet når astronauten Chuck lander i hjembyen hans på Planet 51. Denne animasjonsfilmen er basert på en god idé og tilbyr grei underholdning, men handlingsforløpet er preget av klisjeer og slett dialog.

more

Til Huttetuenes land

Når problemene blir for store flykter Max til fantasiens verden, men også der er det vanskelig å skape lykke. Denne filmen har stor dybde og gir et flott innblikk i barns psykologi. Det kreves modenhet for å få utbytte av historien, og av den grunn passer filmen best for ungdom og voksne.

more

Det regner kjøttboller

Den unge og ambisiøse Flint Lockwood finner opp en maskin som får det til å regne mat, men når maskinen løper løpsk må han redde verden fra en storm med gigantiske kjøttboller. Dette er en underholdende film som anbefales for barn fra syv år.

more

Pelle Politibil går i vannet

Pelle Politibil er tilbake i en ny underholdende film med et godt budskap, som helt sikkert vil glede de yngste.

more

Tomme Tønner

Dette er en frisk og underholdende norsk gangsterkomedie, men på grunn av dårlig språk, forherligelse av narkotikabruk og flere sterke scener anbefales ikke filmen for barn under 13 år.

more

På vei mot stjernene

Maja sin store drøm er å bli skuespillerinne. Men når man er overvektig og sosialt mistilpasset er det vanskelig å bli tatt på alvor. Filmen har et godt budskap, men temaet er velkjent og historien mangler det lille ekstra.

more

Avatar

Dette storslåtte science-fiction eventyret er visuelt spektakulært, men historien er dessverre ikke på samme nivå. Filmen er likevel god underholdning, og anbefales for barn fra elleve år.

more

Stellas Verden

Arbeiderklassejenten Stella får en gyllen sjanse til å skape seg en fremtid når hun begynner på en prestisjetung ungdomsskole. Men det er ikke lett å motivere seg når man overhodet ikke passer inn. Dette er en innsiktsfull og meget god film som passer for ungdom fra 13 år.

more

Arthur og Maltazards hevn

Arthur returnerer til Minimoyenes land, bare for å finne ut at den onde Maltazard har lagt en utspekulert felle. Dette er grei underholdning, men historien er tynn som spikersuppe.

more

The Twilight Saga: New Moon

Det er klart for et nytt kapittel i Twilight-sagaen, og det er kjærlighetssorg som skaper drama denne gangen. Dette er høstens store film for tenåringsjenter, og de vil nok ikke forlate kinosalen skuffet.

more

Julenatt i Blåfjell

Prinsesse Fjellrose og Rødnissegutten Dreng må redde verden fra evig mørke i dette spennende og underholdende filmeventyret.

more

Bestevenner

Julie, Naisha og Mette er bestevenner. Det tar de tre jentene på alvor når myndighetene bestemmer at Naisha og moren hennes må forlate landet. Dette er en spennende og fin film som anbefales for barn fra syv år.

more

Knerten

Det kan lønne seg å ha en venn som Knerten. Det synes i alle fall Lillebror, som får seg en kul kamerat og møter en søt prinsesse i denne flotte filmen som anbefales for barn fra seks år.

more

Fame

Musikalen fra New York High School of the Performing Arts kommer nok til å bli sett av mange, med musikk, dans, kjekke gutter og jenter og store drømmer som faktorer. Men filmen kommer slett ikke til å leve evig.

more

Vegas

Ungdommene Thomas, Marianne og Terje kommer fra ødelagte hjem og drømmer om en bedre fremtid. Men de er fanget i en tilværelse som bare utvikler seg til det verre. Dette er en dyster film som inneholder en rekke sterke scener, og den burde ha fått 15-års aldersgrense.

more

Se opp

Den 78 år gamle Carl Fredricksen fester tusenvis av ballonger til huset sitt og flyr av gårde til Sør-Amerika for å oppfylle sin livslange drøm. ”Se opp” er en strålende film som stadig overrasker, både med utsøkt historiefortelling, herlig humor og artige karakterer.

more

Ben X

- For at folk skal reagere, for at en forandring skal skje, så må alltid noen dø først. Det sier moren til nederlandske Ben i åpningen av denne meget interessante filmen som tar for seg aktuelle og viktige temaer som digital mobbing og selvmordsproblematikk.

more

Ponyo – på klippen ved havet

Den magiske og søte gullfiskprinsessen Ponyo har et stort ønske – hun vil så gjerne bli menneske. Dette er en fantasifull og flott film som passer utmerket for barn fra seks år.

more

Upperdog

Fire mennesker med sterke opplevelser i ryggsekken møtes via tilfeldigheter. Alle begynner på veien til å stable seg på beina og bygge nye relasjoner. Upperdog er en nyskapende film, men anbefales ikke for barn under 13.

more

G-gjengen

En gruppe spesialtrente gnagere tar i bruk høyteknologisk utstyr for å redde verden. Det kan høres morsomt ut, men dette er en meget svak film som er full av klisjeer.

more

Gubben og Katten – Glemligheter

De populære vennene er tilbake i en ny film som passer utmerket for de yngste.

more

Harry Potter og Halvblodsprinsen

Her kommer den sjette filmen om Harry Potter, og den byr på underholdning og spenning i toppklassen. Likevel bør foreldre være oppmerksom på at filmen er ganske skummel, og egner seg ikke for barn under elleve år.

more

Istid 3: Dinosaurene kommer

Den tredje Istidfilmen er mer action, mer eventyr, mer relasjonstrøbbel (det må det jo bli når Sid er tilstede) og flere karakterer. Selv om det da er mindre plass til den gode historien og de kjente figurene, holder det i massevis.

more

Transformers: De beseirede slår tilbake

Sam, Mikaela og Autobotene må nok en gang redde jorden når de onde Decepticons slår tilbake. Dette er et underholdende actioneventyr, men filmen inneholder mange voldsomme scener og egner seg ikke for barn under tretten år.

more

17 igjen

Hva ville du gjort hvis du fikk sjansen til å leve om igjen de beste årene av ditt liv, og kunne rette opp alle feilene du har gjort? Denne underholdende tenåringskomedien har et godt budskap og anbefales for barn fra elleve år.

more

Byggmester Bob – full fart mot mål

Byggmester Bob får i oppgave å bygge Solsikkedalens nye sportsstadion, men det skal vise seg å være lettere sagt enn gjort. Dette er en fin og lærerik film for de aller yngste.

more

Fly meg til månen

Trodde du Neil Armstrong og hans menn var aleine da de landet på månen i 1969? I denne animasjonsfilmen får de følge av tre eventyrlystne fluer. Filmen kan trygt sees av barn fra fem år, men historien er forutsigbar og ikke særlig engasjerende.

more

Natt på museet 2

Den tidligere nattevakten Larry må ordne opp når en ond egyptisk farao slår seg sammen med Ivan den Grusomme, Napoleon og Al Capone for å erobre verden. Filmen har noen lysglimt, men stort sett er kvaliteten skuffende.

more

Coraline og den hemmelige dør

Coraline oppdager en hemmelig dør, og snart befinner hun seg i en alternativ virkelighet der foreldrene har knapper til øyne og en ond heks regjerer. Dette er en meget god animasjonsfilm, som anbefales for barn over elleve år.

more

Star Trek

Her kommer den dramatiske historien om hvordan Kaptein Kirk og Spock startet sine karrierer på U.S.S. Enterprise. Historien er ikke av topp kvalitet, men filmen er grei, fartsfylt underholdning som trygt kan sees av barn fra tretten år.

more

Laban – verdens snilleste spøkelse

Laban er tilbake på kino i en samling med seks korte historier som er god og lærerik underholdning for de yngste.

more

Hannah Montana; The Movie

Hannah Montana, fenomenet fra Disney Channel, inntar det store lerretet i en film som er skreddersydd for barn opp til tolv år. Her får Hannah-fans akkurat det de vil ha – en fin blanding av humor, romantikk, drama og kul musikk.

more

Marley and Me

John og Jenny Grogan starter et nytt liv i Florida. De skaffer seg valpen Marley, og han er en ustyrlig krabat som vil prege livene deres for alltid. Dette er en morsom og rørende dramakomedie, men filmen passer best for ungdom og voksne.

more

Blekkhjerte

Hva ville skjedd hvis alt du leste ble virkelighet? Tolv år gamle Meggie opplever sitt livs eventyr når hun må redde moren sin fra barbariske eventyrfigurer. Denne filmen passer for barn over elleve år, men vekker ikke den store entusiasmen.

more

Monsters vs. Aliens

På bryllupsdagen sin blir Susan truffet av en meteoritt og vokser til å bli 15 meter høy. Ikke lenge etter blir jorden angrepet av romvesen. Dette er en underholdende, men litt fjollete komedie som passer for barn over syv år.

more

Yatzy

15 år gamle Daggi må flytte fra Oslo til nye fosterforeldre ute på landet. Daggi er full av motvilje, samtidig som han plages av minner fra fortiden. Men det finnes ett lyspunkt – Gloria. Dette er en solid film som anbefales for ungdom over tretten år.

more

Disco-ormene

Makken Bjarne finner en gammel disco-plate og blir hektet på boogie. Denne danske filmen passer for hele familien, men den er dessverre bare en blek kopi av de amerikanske animasjonsfilmene.

more

Dragejegerne

En grusom drage truer kongeriket. Vesle Solveig drar for å finne en tapper ridder, men ender opp med tre uvanlige dragejegere. Filmen er god, men på grunn av en rekke skumle scener anbefales den for barn over ni år.

more

ORPS – The Movie

Hva skal Orps-gjengen gjøre når de blir kastet ut av korpset bare tre dager før NM? Enkelt – de starter et nytt korps! Dette er en meget god film som anbefales for hele familien.

more

Uten dekning

I denne spennende barnefilmen opplever Kalli og Ellen et overnaturlig eventyr i et flott vinterlandskap på Island. Filmen er til tider ganske skummel, og er ikke dubbet til norsk. Av den grunn anbefales filmen for barn over ti år.

more

Hundehotellet

Søskenparet Andi og Bruce elsker hunder, og da de snubler over et forlatt hotell får de en strålende idé. Hva med å lage et hotell for hjemløse hunder? Denne filmen passer for hele familien, og det er hundene som stjeler showet.

more

Bedtime Stories

Altmuligmannen Skeeter underholder niesen og nevøen sin ved å fortelle eventyr på sengekanten. Dagen etter blir eventyret virkelig. Konseptet er lovende, men filmen mangler originale vitser og en godt fortalt historie.

more

Den Rosa Panteren 2

Inspektør Clouseau er tilbake, og nok en gang må han bruke sine uortodokse teknikker for å spore opp den uvurderlige diamanten ”Den Rosa Panteren”. Denne komedien kan trygt sees av alle over syv år, men den vekker ikke den helt store latteren.

more

Bolt

Superhunden Bolt er stjernen i et populært TV-show. Han er overbevist om at han har superkrefter, men ute i den virkelige verden er han akkurat som alle andre. Dette er en underholdende og veldig morsom film som formidler et flott budskap.

more

Olsenbanden jr. Det Sorte Gullet

Egon, Benny og Kjell må reise helt til Egypt for å redde Valborg og starten på det norske oljeeventyret. Kvaliteten på filmen er skuffende, men de yngste vil nok kose seg i kinosalen likevel.

more

Slumdog Millionaire

Her kommer en fartsfylt, dramatisk og underholdende film som inneholder alt en god historie skal – kjærlighet, lengsel og svik, samt et fascinerende innblikk i en annen kultur. Dette er en kvalitetsfilm av de sjeldne, men vær oppmerksom på at filmen inneholder sterke scener.

more

The Spirit

The Spirit er helten som beskytter Central City mot den onde Octopus. Filmen prøver å være ”crazy” og kul, men resultatet er ikke vellykket. Dette er svak film som ikke egner seg for barn.

more

It’s a Free World

Alenemoren Angie har gode hensikter da hun starter sitt eget firma, men en hensynsløs bransje, ambisjoner og pengemangel fører snart til problemer. Dette er en sterk film som anbefales for ungdom over tretten år.

more

Historien om Julenissen

Har du lyst til å se filmen som handler om hvordan selveste Julenissen vokste opp? Historien er varm, rørende og perfekt for å komme i julestemning!

more

Nico og veien til stjernene

Reinsdyrgutten Nico sin store drøm er å bli en av Julenissens flygende hjelpere. Han legger ut på en lang og farefull ferd til Nissefjellet, og på veien opplever han spennende eventyr og lærer litt om livet. Dette er en flott film for barn over syv år.

more
 
Kavlifondet