App

Let etter apper via søkemotoren, eller les appanmeldelser nedenfor publisert kronologisk med de nyeste øverst

 
 

Brothers: A Tale of Two Sons

Opplev en sterk historie om to brødre som drar ut på en fantastisk reise for å søke etter hjelp til sin døende far. Anbefales for ungdom.

more

Bogga Gangetabell

Det er vel kanskje ikke direkte gøy å pugge gangetabellen, men nødvendig er det. Heldigvis finnes det gode alternativer til både brett og mobil. Vi anbefaler «Bogga Gangetabell» for barn fra seks år.

more

Huvi

Få full kontroll over hvilke YouTube-videoer barna dine skal ha tilgang til. Anbefales for foreldre med barn i barnehagealder.

more

Toontastic 3D

Lag animasjonsfilmer som ser helt fantastiske ut! Velg beliggenhet, figurer og spill inn stemmer på en enkel og intuitiv måte. Toontastic kan ikke anbefales nok for barn fra tre år.

more

Milkmaid of the Milky Way

En tradisjonsrik norsk fortelling om en gårdseier, kastes ut i et sci-fi-eventyr fra en annen verden. Dette er spennende saker levert i lekker, pikselert grafikk. Anbefales for barn fra ni år.

more

OHM - Et virtuelt vitensenter

Lek og lær med energi og elektrisitet. Denne appen er gratis, visuell og interaktiv. Anbefales for barn fra ni år.

more

Prisma

Gjør dine egne bilder og video om til kunstverk inspirert av berømte artister som blant annet Munch og Picasso. Anbefales for barn fra 13 år.

more

Pixel Gun 3D

Et skytespill tro til sjangeren som tilsynelatende har enkel Minecraft-inspirert grafikk. Her kan man chatte og spille med andre på nett, og man kan kjøpe mer innhold for virkelige penger. Vi mener at spillet kan passe for barn fra 12 år, og at foreldre bør sette seg godt inn i hva spillet handler om.

more

Solsystemet fra Tinybop

Utforsk planetene i solsystemet vårt på en spennende og interaktiv måte. Anbefales for barn fra seks år.

more

Perchang

Dette spillet byr på hjernetrim og er dekorert med vakker grafikk og musikk. Perchang anbefales for barn fra seks år.

more

The Trail – A Frontier Journey

Tre inn i skoene på en pioner som skal oppdage et ukjent land. Her er det farer, eventyr og utforsking på sitt beste. Med flott grafikk og varierte omgivelser anbefales dette spillet for barn fra ni år.

more

Epic Orchestra

Diriger ditt eget lommeorkester i takt med klassisk musikk. Her er det sveipemoro og god underholdning for barna. Anbefales fra fire år.

more

Never Alone Ki Edition

Opplev et av tidenes vakreste mobilspill som tar for seg vennskap, naturkrefter og et innblikk i historien til urinnvånerne Iñupiat i Alaska. Her møter du en ung jente og følgesvennen reven, som forsøker å finne veien hjem igjen. Anbefales for barn fra ni år.

more

Little Fox Animal Doctor

Dyr som er blitt syke står i kø på legekontoret ditt. Det er opp til deg å gi riktig behandling slik at de blir friske igjen. Passer for barn fra fire år.

more

Coda Game

Coda Game er en enkel, første inngang til koding for barn. Her kan man lage egne spill ved dra og slipp-bevegelser. Passer for barn fra ni år.

more

Lost in Harmony

Opplev en rørende og rytmisk musikalsk fortelling på mobilen. Passer for barn fra ni år.

more

Pokémon Go

Jakten på Pokémons har fått begeistrede spillere ut i gatene over hele verden. Spillet gir både trim og læring, men unge spillere møter også noen utfordringer.

more

Enlight

Flott app som inkluderer alt det nødvendige for å redigere bilder på mobilen. Anbefales til barn fra elleve år.

more

Agar.io

Bli med på en intens kamp for å overleve i celleverdenen – her har størrelse og jaktinstinkt alt å si. Agar.io kan i utgangspunktet spilles av barn fra tre år, men her er det noen utfordrende elementer. Av den grunn kan det være lurt å bli enige om avtaler for bruk.

more

Mekorama

Visuelt og pent spill der man skal løse en rekke logiske gåter for å komme frem til mål. Du har også muligheter for å lage egne nivåer. Anbefales til barn og unge fra seks år.

more

Den uendelige arkaden

Lag dine egne spill og prøv dem ut etterpå. Her kan du bryne deg på flere sjangre, inkludert plattform, eventyr, flipperspill og mer. Passer for barn fra seks år.

more

Angry Birds Action!

Angry Birds Action! er helt greit som tidsfordriv, og byr på flott grafikk og enkel underholdning. Det legges stor vekt på reklame og merkjøp i appen. Passer for barn fra tre år.

more

WhatBird

Utforsk skogen med denne appen som gjenkjenner fuglesang på egenhånd. Passer suverent til utflukter på våren for både store og små.

more

Clash Royale

Strategisk tenking, action og sosiale aspekter gjør dette til et tiltrekkende spill. Samtidig er det sterke krefter i sving for å få spilleren til å punge ut med virkelige penger.

more

SF Kids Play

Lar barna få se på et utvalg av tv-favoritter, også uten internett-tilgang. SF Kids Play er utviklet med tanke på de aller yngste.

more

Weather by Tinybop

Hvor kommer regnet fra? Hva er skyer bygget opp av? Hvordan blir tornadoer til? La barna få eksperimentere og lære mer om været med denne appen fra Tinybop. Anbefales fra fire år.

more

Explain Everything – Interactive Whiteboard

Dette er en app som lar barna få eksperimentere med bilder, video, tekst og lyd for å lage lekre presentasjoner. Anbefales fra elleve år.

more

Nickelodeon Play

Denne appen er gratis og lar barna få bryne seg på videoklipp, spill og et utvalg av tv-episoder. Anbefales for barn fra fire år, men vær oppmerksom på at appens kommersielle aspekter byr på et par dilemmaer.

more

Rayman Adventures

Rayman-serien har tidligere utmerket seg med svært gode utgivelser. Selv om «Rayman Adventures» er vellaget og utfordrende, så er dette spillet et langt steg i feil retning - spesielt med tanke på kjøpepress i appen.

more

Yousician

Endelig kan barna få en piano- ukulele eller gitarlærer rett inn på mobilen. Yousician lytter til spillingen på instrumentet, og gir så tilbakemeldinger underveis. Passer for barn i alle aldre.

more

Adobe Voice

Glem Powerpoint, dette er appen som lar barna få lage lekre, animerte videoer på få minutter. Anbefales for barn fra 12 år.

more

Lifeline

Lifeline er en serie tekstbaserte spill på engelsk som er preget av grøsserstemning og suveren historiefortelling. Her kan spilleren «chatte» med en fiksjonell hovedperson, samt bestemme over valgene han tar.

more

Små Ord

Dette er en enkel og lærerik ordtreningsapp som anbefales for de aller yngste og for barn med lese- og skrivevansker.

more

The Path to Luma

«The Path to Luma» byr på god hjernetrim og fine detaljer, men det er ikke så langt. Spillet er gratis, og helt uten reklame og kjøp i app.

more

Førjulsmoro på app

Her får du tips om noen morsomme apper til iPad og iPhone som egner seg utmerket for barna i førjulstiden.

more

Super Sharp

Morsom hjernetrim der du skal løse logiske gåter via fysikkens krefter. Anbefales fra seks år.

more

Skriv og Lær HD

”Skriv og Lær” har utviklet seg til å bli en grundig og innholdsrik pedagogisk app som hjelper barn med skrive- og lesetrening på en morsom måte. Appen egner seg utmerket både i skole og på hjemmebane.

more

DragonBox Numbers

Dette er en innovativ og ypperlig app for barn mellom fire og åtte år. Her kan barna lære de grunnleggende prinsippene i matematikken på en morsom og utfordrende måte.

more

The Earth

The Earth fra Tinybop lar deg utforske alt fra jordskjelv til snøskred. Dette er en spennende og interaktiv måte å se mektige naturkrefter i aksjon på. Anbefales fra seks år.

more

iMotion

La barna prøve seg som filmprodusenter med denne appen for å lage animasjonsfilmer. Passer fra tiårsalder på grunn av vanskelighetsgrad.

more

Alt-mulig-maskinen

Utforsk, eksperimenter og lek med denne kreative appen som utnytter enhetens muligheter til det ytterste. Anbefales varmt for barn fra seks år.

more

Musixmatch

Få mer ut av favorittlåtene med tilgang til verdens største bibliotek av sangtekster. En glimrende app for musikkelskere fra tolv år.

more

Bloons TD 5

Dette er et spill som er så gøy at det er avhengighetsskapende. Passer for femårsalder og oppover, men vær var på fristelser for å kjøpe ting i spillet.

more

Bogga Alfabet, Tall og Magi

Disse appene er utviklet fra norsk hold av Boggatap. Her kan man lære bokstavene, telleferdigheter, eller for den eventyrlystne, litt magi.

more

Build and Play 3D – The Sequel

Pusle sammen ulike kjøretøy og test dem ut etterpå. Her kan du sette sammen alt fra biler til satellitter. En glimrende app for yngre barn.

more

SimplePlanes

Dette er appen for de som er interesserte i fly og design. Passer fint fra seksårsalder og oppover.

more

SimpleRockets

Bygg en rakett fra bunnen av og se om den holder ute i verdensrommet.

more

Sirkus Salaby

Gyldendal er kjent for å tilby kvalitet når det gjelder nettbasert læring for de i skolealder. Her med en app som er helt grei for barn som driver med tall- og lesetrening.

more

Puppet Pals 2

Spill inn dine egne filmer med et gjennomført utvalg av dukker og bakgrunner å velge fra.

more

Toca Kitchen 2

Lag et hav av fantasifulle retter på kjøkkenet og server det til gjestene dine. Mye moro og helt fritt for søl.

more

The Trace

Løs mystiske og utfordrende krimgåter i et vellaget detektivspill som anbefales fra tolv år.

more

Worms3

Spillserien med krigerske småkryp holder seg godt, selv 20 år etter første utgivelse.

more

Lær brøk, regning og klokka med Matemagisk

Aschehoug har nylig lansert en rekke apper for barn i skolealder, og Barnevakten er imponert over resultatet.

more

Syng og lær nordisk

Som gratisprodukt er denne appen verdt å laste ned hvis man er glad i sang og musikk. Passer best for de yngste skjermbrukerne.

more

Story Creator og Book Writer

Det er enkelt og morsomt å lage egne bøker på nettbrett, hvor man kan blande inn lyd og bilde for å gjøre historiene enda mer levende. Vi har testet to boklagingsapper for barn og unge.

more

Alto's Adventure

Hopp på snøbrettet og kjør nedover et veldesignet og vakkert alpint landskap. Spillet kunne likevel hatt noe mer innhold og dybde. Anbefales for barn fra ni år.

more

Monument Valley

Dette kreative puslespillet passer både for store og små, og vil utfordre evnen til å tenke kreativt. Spillet anbefales for barn i alderen syv år og oppover, grunnet bruk av engelsk, romertall og en passe vanskelighetsgrad på banene.

more

Jakten på Teddy

En blanding av lesebok og spill som tilbyr sjarm, humor og spenning.

more

Peppa Gris

De yngste kan kose seg med apper som er basert på den kjente tv-serien. Her tilbys enkel utforsking, læring og underholdning for de i førskolealder.

more

Boom Beach

Utviklerne av "Clash of Clans" har flere spill høyt på topplistene i App Store. "Boom Beach" er et morsomt og engasjerende krigs-strategispill som passer for barn fra ni år, men på samme måte som i "Clash of Clans" er det fristende å bruke ekte penger for å få raskere fremdrift.

more

Night Sky Pro

Utforsk nattehimmelen med en veileder som passer rett i lomma. Dette er en flott anledning for foreldre som vil gjøre noe utendørs sammen med barna.

more

Minecraft – Pocket Edition

Dette kreative spillet er like populært som noen gang før. Siste versjon inkluderer større verdener, bedre grafikk og flere byggematerialer. Minecraft anbefales sterkt av Barnevakten.

more

Five Nights at Freddy's

Er du modig nok til å holde ut i fem netter på et mørkt og uggent sted? Five Nights at Freddy's bruker gode virkemidler for å skremme, men uten å spille på voldsscener. Anbefales fra tolv år.

more

LEGO Movie Video Game

Etter en lang rekke gode Lego-spill, lager TT Games et Lego-spill for mobilformat. Det er blitt en halvgod tilpasning av konsollversjonen, men spillet kan oppleves bedre for dem som ikke har spilt Lego-spill før.

more

Shadowmatic

Lek med skyggefigurer og let deg frem til riktig form i Shadowmatic. Passer fint fra fireårsalder, men egner seg like godt for et langt eldre publikum.

more

Brannman Sam – Brann og redning

Bli med Brannman Sam for å redde mennesker i farlige situasjoner. Appen passer best for barn mellom 2 og 6 år på grunn av lav vanskelighetsgrad.

more

Tell med Ted

Den koselige teddybjørnen fra tv-serien ”Vennebyen” i en fin og lærerik regne-app som passer for barn fra to til syv år. 

more

The Longest Journey

Femten år etter opprinnelig utgivelse tilbys endelig norskutviklede "The Longest Journey" på iPad. Spillet inneholder fantastisk historiefortelling og spennende steder å utforske. Avansert språk og voksen språkbruk er med på å trekke opp anbefalt alder for barn til tolv år.

more

Menneskekroppen

"Menneskekroppen" er en app som lar deg utforske hvordan ulike organer fungerer. Dette gjøres på en gøyal, interaktiv og lett forståelig måte.

more

Elleville Elfrid Sykkeltyven

Elfrid og Henrik starter detektivbyrå og etterforsker mysteriet med en forsvunnet sykkel i denne interaktive barneboken som passer fint for barn opp til åtte år.

more

Valiant Hearts: The Great War

Ubisofts pusle- og eventyrspill om første verdenskrig stiller sterkt med en gripende og lærerik historie, vakker visuell stil, bra lydmessig og greit gameplay. "Valiant Hearts: The Great War" anbefales for barn over tolv år – grunnet temaet krig, mild vold og passe vanskelig gameplay.

more

Meerkatz Challenge

Redd de søte surikatene gjennom en rekke utfordrende brett som tester de små grå. Dette spillet passer fint for barn fra ni år.

more

DragonBox Elements

Det skal godt gjøres å finne en bedre og artigere måte å lære geometri på enn i DragonBox Elements. Denne appen lar barn fra åtte år løse artige pusleoppgaver mens de introduseres for de grunnleggende prinsipper i figurenes verden.

more

Kaptein Sabeltann på nye tokt

Bli med Kaptein Sabeltann og Pinky i et morsomt og innholdsrikt sjørøverspill som tilbyr barn mange timer med spillmoro.

more

Talking Angela

I denne appen kan du interagere med en animert katt på skjermen ved å ta på den, snakke til den og skaffe den forskjellig utstyr. Ikke så mye mer enn det.

more

Toca Lab

Denne appen lar barn utforske kjemiens verden og lære om det periodiske systemet på en spennende og utfordrende måte.

more

Easy Studio

Med denne spennende appen kan barn utvikle sin kreativitet, leke med former og lage korte animasjonssfilmer. En flott tilrettelagt økning i vanskelighetsgrad fører til at appen passer for barn fra fem til elleve år.

more

Blendimals

Blendimals er et morsomt og utfordrende gåtespill som passer fint for barn fra ni år.

more

SquiggleFish

Tegn en fisk, skann den inn i et digitalt akvarium og se fisken våkne til live. Denne appen legger til rette for en kombinasjon av tradisjonelle og digitale aktiviteter på en kreativ og veldig morsom måte.

more

Sjakkmoro på app

Sjakk er i vinden som aldri før, og det er med glede vi ser at vår sjakkmester Magnus Carlsen har fått både unge og gamle til å finne frem sjakkbrettet. Vi har plukket ut noen fine sjakkapper som passer for hele familien.

more

Rayman Fiesta Run

Velkjente Rayman er tilbake i et nytt sprudlende og vellaget mobilspill.

more

Pili Pop

For barn som vil bli flinke i engelsk kombinerer ”Pili Pop” lek og læring på en ypperlig måte.

more

Propell

En innholdsrik app for de yngste som byr på en rekke eventyr, leker og noen sanger. Appen anbefales for barn fra tre år, men det finnes potensial for forbedring.

more

Hokus Pokus Albert Åberg

Denne underholdende appen for barn fra fire til syv år byr på morsomme og inspirerende aktiviteter i en fargerik og fin spillverden.

more

Asphalt 8: Airborne

Asphalt 8 er et morsomt og underholdende bilspill som anbefales for barn fra åtte år.

more

Donald Junior

I denne morsomme appen kan de yngste bli kjent med Donald og vennene hans, høre høytlesning av tegneserier, spille lærerike spill og se tegnefilmer. Appen kommer med noen gratis smakebiter, men ellers må du betale for innholdet.

more

Candy Crush Saga

Morsomt og utfordrende gåtespill som det er lett å bli hektet på. Spillet anbefales, men de stadige mulighetene for å gjøre kjøp i appen er plagsomt.

more

My Penguin

Nå kan unge Club Penguin-fans glede seg over at det er kommet en egen iPad-app der man kan logge seg inn i pingvinenes populære virtuelle verden.

more

Clash of Clans

Clash of Clans er et morsomt og sosialt strategispill som i utgangspunktet er gratis, men for å hevde seg er det fristende å bruke ekte penger. Foreldre bør derfor snakke med barna om spillet og gjøre klare avtaler om pengebruk.

more

Mittens

Med morsomme fysikkgåter og sjarmerende design har Disney kommet med et artig mobilspill som anbefales for barn fra ni år.

more

Smashville

I dette vellagete spillet er oppgaven din å smadre alt du kommer over mens du rømmer fra romvesener, noe som er både morsomt og engasjerende. På grunn av en litt røff stil anbefales appen for barn fra ni år.

more

Dragon Box Algebra 5+

Læring gjennom lek er gjort til et kunststykke i denne appen, der barn kan utvikle matematikkforståelse på en aldeles utmerket måte.

more

Wombi Detective

I dette enkle, men originale spillet kan de aller yngste leke detektiv og oppklare mystiske tyverier mens de blir kjent med berøringsskjermens muligheter.

more

Min Kino

Nordisk film tilbyr nå en kino i lommeformat for barn, der man for en rimelig månedspris får tilgang til en rekke flotte barnefilmer.

more

Beat Sneak Bandit

I dette ”funky” mobilspillet løser du gåter og stjeler klokker ved å bevege deg til en fengende rytme. ”Beat Sneak Bandit” integrerer musikk og spilling på en utmerket måte, og anbefales for barn fra ti år.

more

Elleville Elfrids vinterleker

Bli med på morsomme aktiviteter sammen med Elfrid i denne norske appen som passer fint for de yngste.

more

Toca Tailor

Unge jenter som liker å kle opp modeller med fine antrekk kan kose seg med denne morsomme og barnevennlige appen.

more

Angry Birds Star Wars

I denne godbiten av et mobilspill får man det beste fra Angry Birds, samtidig som Luke Skywalker og resten av Star Wars-universet tilfører en ny og frisk dimensjon til spillopplevelsen.

more

Rayman: Jungle Run

Bli med Rayman gjennom jungelen i et elegant og morsomt plattformspill til nettbrett og mobil.

more

Bad Piggies

Et flott mobilspill for hele familien som er både utfordrende, lærerikt og lattervekkende.

more

Hugo Troll Race

Et morsomt, utfordrende og vellaget spill der stadig flere muligheter åpner seg etter hvert som du spiller. Anbefales for barn fra fem år, men vær oppmerksom på muligheten for å kjøpe gullmynter for ekte penger inne i spillet.

more

Lolas Mattetog

Løs morsomme matematikkoppgaver med Lola og vennene hennes i denne underholdende og pedagogisk godt tilrettelagte appen for barn mellom tre og syv år.

more

Josefine Skolebøker

I denne appen kan barn i alderen fem til ti år lære norsk, engelsk og matematikk på en god og underholdende måte sammen med Josefine og vennene hennes. Men vær oppmerksom på at innholdet koster penger, selv om det er gratis å laste ned appen.

more

Mummi – Hvordan gikk det?

Denne eventyrappen byr på en fantasifull historie med flotte illustrasjoner, og man kan selv trykke og sette i gang artige animasjoner.

more
 
Kavlifondet